April är förberedelsernas månad – förberedelser till att få båten i sjön och då undrar jag hur många har lagt in sina båtprylar på samma plats vart år och kan bara gå dit och hämta och de ligger på exakt samma plats eller är som jag – var f-n lade jag mina båtprylar? eller har ni också en ”vänlig själ” i familjen som ser till att prylarna byter plats med jämna mellanrum? Nåväl nog snackat om detta – det går att köpa nytt om man inte hittar dem.

April var också den varmaste månaden på många år och våren gjorde ett skutt på termometern – så att många tog fram sina master i god tid för att sen ”masta på” men av någon konstig anledning blev många master kvarliggande på bockarna på östra sidan och det fanns ingen yta att jobba på för att se till att masten fungerar och är tvättad och polerad innan den sätts på båten.

Som vanligt innebar söndagar att där var intressanta föreläsningar och givande kurser – äntligen har jag lärt mig att slå en pålstek utan att behöva tänka efter allt för länge!

Ungdomssektionen har under våren jobbat hårt för att få ihop programmet inför säsongens seglarskola – vi har fått en redogörelse från U- kommittén och det var imponerande att höra vilket jobb som lagts ner samt vilket program de skall genomföra både för instruktörerna och eleverna. Ett stort TACK och lycka till!

Det jobbas vidare i hamnen med olika projekt som Ni säkert har sett när Ni varit nere och det kan väl också tilläggas att vi inte har hört något nytt ifrån Vellinge kommun ännu men vi lever på hoppet och tror att vi snart är där!

Jag hoppas att Ni alla vet att snart skall det vara tomt på östra sidans båtuppställningsplats med allt vad det innebär som t.ex. ”röja upp” efter sig med gamla färgburkar – sliprester på mark – och annat som ligger och skräpar. Var rädd om naturen.

Till sist vill jag önska Er en skön vår med många trevliga stunder i hamnen och på sjön……….!
Rickard Sommarin
Ordf.

Translate »