Hej ALLA medlemmar

Som Ni säkert har märkt  var det längesedan Ni fick något ”månadsbrev” från mig! Av olika orsaker var det inte mycket information till Er medlemmar – det verkar precis som om hela världen har stannat upp och bara koncentrerat sig på Corona – med all rätt!

Nu inför stundande semester/sommar vill jag ändå passa på att först och främst önska Er ALLA en skön och varm sommar och semester men även ge lite information gällande FBK.

Årsmötet blev inställt och på våra styrelsemöte har jag endast deltagit per telefon hemifrån som kanske inte är optimalt då man känner sig ”lite utanför” men det har fungerat med hjälp av Patrik M. som tog hand om mötet som mötesordförande. Kontakten med Vellinge kommun har näst intill varit obefintlig eftersom de fortfarande för en dialog om köp eller arrende av mark i Falsterbokanalen och feedbacken har inte varit alltför omfattande.

Representant från Sjöfartsverket har varit och besökt oss och vi har haft en dialog om – dels vad vi önskar men även fått info om hur Sjfv tänker om framtiden!

Man kan väl lugnt påstå att det var inget nytt under solen – men så är det nog när stora ”elefanter” stångas. Om man får lov att ha en gissning tror jag att det kan dröja ett tag till innan vi ”är i hamn”

Verksamheten i FBK är i full gång och det är glädjande att konstatera att seglarskolan har fullbokat på sina kurser och att vi har bra instruktörer och ledare på plats – all heder åt Er! De flesta båtar är på plats i hamnen och man hoppas att det skall bli mycket seglande av denna sommar –kanske mest runt den svenska kusten eftersom danskarna inte släpper in oss – och det är väl på gott och ont!

Vår nya krögare har öppnat Bar-Porto och det är väldigt mycket folk som besöker restaurangen vilket kan ge fler gästande båtar och husbilar under sommaren!

Även i år har vi anställda ungdomar som hamnvärdar och eftersom man tillbringar rätt mycket tid nere vid hamnen ser man hur väl dessa fungerar och man blir stolt att det är så fantastiskt duktiga ungdomar som ”står på tår” för våra båt och husbilsgäster!

Till sist vill jag gärna be Er att vara rädda om Er – var försiktiga och håll avstånd!

Rickard Sommarin
ordförande

Translate »