Välj en sida

April är en månad då man får uppleva alla årstiderna på en och samma månad – och det kändes väldigt långt till sjösättning den dagen det snöade!

Visionsgruppen hade besök av Mikael Stamming från Region Skåne som delgav gruppen lite kloka råd och lite annorlunda infallsvinklar i gruppens fortsatta arbete. Mikael är också representant i SkBU.

Den 3 april var ett viktigt datum för klubbens framtid – för då tog kommunen ett inriktningsbeslut hur de skulle gå vidare i Falsterbokanalens framtid. En bred samsyn rådde bland partierna som ledde till att den ursprungliga planen revideras och vi kan med tillförsikt se framemot en hamn utan hotellbyggnad och bostadshus – och där en hamn förblir en hamn men ändå möjlighet till utveckling i form av faciliteter vi inte har idag! Typ fler restauranger/foodtrucks – där det inte finns några begränsningar på vad man kan erbjuda i försäljningshänseende och som blir ett pittoreskt inslag i hamnen. Vidare så kommer båtklubben att ha alla sina båtar under vinterhalvåret på en och samma sida, då förslaget om uppställnings plats på syd röstades ned.

Påsken kändes lite som ”Grevinnan och betjänten” the same procedure as last year ! Ja! för så var det väl? Troget varje år ligger man där under sin båt och undrar ”är alla andra klara” eller är det jag som är sent på det? Riktigt så illa var det inte utan det var vädrets makter som höll en del hemma med en varm äggtoddy i handen – med full förståelse.

Den 18 april var det så dags för de styrande politiker i kommunledningen att berätta för oss hur vi skall gå vidare i den viktiga frågan ”Hur kommer vår hamn att se ut i framtiden”? Det var en bra dialog och vi hade samma syn på frågan – nämligen att den skall lösas tillsammans och nu är det samarbete som gäller och det måste alla leva upp till!

Kan man säga ”sin vana troget” så har även denna månad inneburit ett samkväm för de medlemmar som kände för att frossa i räkor med tillbehör – det var en glad skara som sjöng – skålade och förstås åt räkor den 22 april och fler arrangemang är inplanerade så håll ögonen öppna så Ni inte missar något!

Vi ses i hamnen – för alla Er som inte är färdiga

Rickard Sommarin

Ordförande

Translate »