Resultat Klubbseglingar 2020

Resultat efter 7 seglingar

1/7 Vinden ligger på sydväst och har det senaste dygnet varit uppe och vänt på 20 m/s. Vid start hade det bedarrat till omkring 7 m/s. 7 båtar kom till start. Blev lite dåligt med kryss denna gång. Seglingen avslutades väldigt jämnt med de 4 första båtarna inom 1,5 minuter. Grattis till Relax som knep första platsen. Våra fiskares mardröm J-Hawk kom på andra plats.

24/6 Sommaren är på plats med besked. 25 grader med svaga sydostliga vindar. Perfekta förhållande som lockade 10 båtar. Det vackra vädret lockar tydligen fiskarna också. Flera nät låg i vår väg, speciellt ett precis öster om farleden ställde till det för J-Hawk som fastnade på riktigt och fick bogseras in. Inte snyggt av fiskare att lägga näten någon meter från farleden, kanske lär de sig med tanke på att nätet är ganska trasigt efter J-Hawks badande besättning med kniv. Seglingen avgjordes nära målet med Pride först i mål och Lost and Found på andra platsen. Korven är tillbaka, seglingen avslutades med trevlig grill.

17/6 Högsommar väder med fina sydostliga vindar på omkring 6 m/s. Vi lade en lite längre bana som tog nära 2 timmar för att komma ut på sjön ordentligt i det fina vädret. Hela 12 båtar anmälda, fantastiskt! Efter 2 spinnaker gångar och 2 kryssar kunde J-Hawk titulera sig vinnare strax före Griffin med Martin Strandberg på andra plats. Grattis till välseglat race. Gerda Ulrika X rundade felaktigt och fick utgå.

10/6 Gråmulen fin kväll med svaga vindar. Fint startfält med 9 båtar. Prognosen sade 0-2 m/s från syd och vridande till ost vid 2100 tiden och ökande. Kort bana på 3,5 M lades med dessa förutsättningar. Verkligheten blev en annan. Den ostliga vinden var på plats redan vid start och var snarare på 3-4 m/s. Blev en snabb runda där XAR kom först i mål med @Z på andra plats.

 

3/6 Toppen försommar dag med klassisk sydostlig vind 6-9 m/s. En lite längre bana gjorde det spännande. Med 6 båtar på startlinjen så fortsätter framgången med deltagandet. Ett mindre misstag av @Z ledde J-Hawk till ännu en spik. Grattis.

28/5 Vi möttes av gråa skyar med vind från nordväst. Prognos 7-10 m/s som också visades sig stämma väl. 7 båtar ställde upp på en kryss läns bana. Med ett par sekunders marginal lyckades J-Hawk att ta sig förbi Isolde. Seglingen avslutades med en trevlig korvgrillning.

20/5 Premiär med rekorddeltagande. Svaga vindar med fint väder gjorde allt för att vi skulle få en kanon start på årets klubbseglingar. Ny deltagare Henrik de Vries med besättning gjorde allt rätt och tog första platsen. Nytt i årets första segling var alla fiskenät runt om i bukten, gällde att navigera rätt och undvika att fastna.

Translate »