Välj en sida

Resultat Klubbseglingar 2020

Stort grattis J-Hawk Leif med besättning till årets serie vinst!

Serien är slut
17
 seglingar genomfördes, av dessa blev en inställd beroende på obefintliga vindar.
Fantastiska 134 starter har det blivit under sommaren. Nära en fördubbling jämfört med förra året.

De 7 bästa seglingarna räknas.

6/9 Klubbserien avslutades i fina måttliga västliga vindar med sol. 10 båtar avslutade serien och J-Hawk kunde ohotad ta första platsen både i dagens segling och hela serien. Team Griffin kunde inte delta idag och gjorde så att J-Hawk fick samma poäng, 9, som Griffin. Enligt kappseglingsreglerna så ska man jämföra serien från bästa resultat till sämsta och se var det skiljer sig, I och med att Griffin varit med i 7 seglingar och J-Hawk i fler så blir det den 8:e seglingen som skiljer båtarna åt, J-Hawk med 3:e platser och Griffin med 25 (ej deltagit). Leif hade toppat upp besättningen med Blur experterna, se inlägg på blur.se.

Utdrag  kappseglingsreglerna:

@Z tog andra platsen med XAR på 3:e.

30/8 Årets klubbseglingars vinnare är klar. Griffin Team med Martin Strandberg vid rodret spikade dagens segling i svaga vindar och avgjorde serien, trodde vi. MEN det är inte avgjort ännu. Vinner J-Hawk sista seglingen så kommer man att få samma poäng. Kommer alltså att vara en mycket spännande sista segling.
Blev en fin segling med ljum nordvästvind som kunde vrida lite hur som helst,. Tyvärr blev det mot sydväst så det blev 2 halvvindar på slutet. Gerda Ulrika kom på en fin andra plats. Den goda uppslutningen håller i sig med 10 båtar på söndagens segling.

26/8 Vi börjar närma oss finalen. Inför kvällens segling så har vi 3 race kvar och det står mellan Griffin och J-Hawk om totalpriset. Klockan 1800 var det 1 m/s nordlig vind och det skulle fylla på från samma riktning. Kort bana runt Höllrevet lades med förhoppning att utsikterna skulle bli rätt. Så blev det, en fin seglarkväll med målgång i skymningen. Populariteten håller i sig, hela 12 båtar kom till start. J-Hawk klarade detta bäst och tog första platsen med Griffin strax efter. De första 5 båtarna gick i mål inom 2 minuter.

19/8 Onsdagar sommaren 2020 går till historien som den bästa hittills. Ännu en magisk kväll med lagom vind från SSO. Nytt rekord med antal deltagare; 13 st. Kul att så många är med och seglar i vår fina vik. Vinnaren blev Griffin med Pride på andra plats. Nu är det 3 klubbseglingar kvar, 26/8 onsdag, 30/8 söndag och 6/9 söndag.

12/8 Sommaren tar inte slut. Fin onsdagskväll med 11 båtar på banan. Två deltagare för första gången i år, kul. Vi hade glädjen att välkomna Greta 2.0 från Skanör, det var länge sedan någon från Skanör var med. En lång bana på nära 8 M tog sin tid och gjorde att korvgrillning blev en tillställning i dunkla färger. På banan kunde Griffin knipa första platsen, med J-Hawk på andra plats. J Hawk ser stark ut för att vinna totalt. Med 4 seglingar kvar så är det på inget sätt klart. Tyvärr fick Grey Pearl fel mätetal, skulle segla utan gennaker men fick en tid med spinnaker. Efter diskussion med Stefan konstaterades att slutresultatet troligen skulle bli detsamma. Seglingsledningen ber om ursäkt för misstaget.

8/5 Ännu en fantastisk seglakväll i ljumma vindar och bra vind från syd, 7 m/s. Två undanvindar och två kryssar skulle det bli. Tyvärr vred vinden mot sydost och den andra kryssen blev en sträckbog. Griffin fick bra fart på den skarpa undanvinden och kunde defilera i mål som första båt. Andra båt blev Pride.  Seglingen avslutades med korv och öl som vanligt.

29/7 Kuling från väster, 13-15 m/s. Tre tappra båtar bagav sig ut för att segla en timme. Det blåste på bra. Vann gjorde @Z med XAR på andra platsen, Isolde på tredje.

22/7 Två tappra seglare hemma under semestertider. Nemo tog fösta platsen med Lost and Found på en bra andra plats. Det pratas om en vältning på undanvinden med J24an så lite blåsväder var det nog allt.

15/7 Segling inställd beroende på ingen vind.

8/7 Efter 5 dagars kraftiga vindar så lade sig vinden till strax under 9m/s västligt. En väldigt fin seglarkväll med bra fart runt banan. Tyvärr hade märke B slitit sig och låg på land. Snabb ändring av banan och nya starttider levererades på havet. Scumulus var med för första gången i år, seglingsledningen glömde uppdatera SRS tal med resultatet att Per-Jonas och Leif fick starta alldeles för sent. Vinnare i den friska vinden var Griffin. Fin avslutning på land med korv och öl.

1/7 Vinden ligger på sydväst och har det senaste dygnet varit uppe och vänt på 20 m/s. Vid start hade det bedarrat till omkring 7 m/s. 7 båtar kom till start. Blev lite dåligt med kryss denna gång. Seglingen avslutades väldigt jämnt med de 4 första båtarna inom 1,5 minuter. Grattis till Relax som knep första platsen. Våra fiskares mardröm J-Hawk kom på andra plats.

24/6 Sommaren är på plats med besked. 25 grader med svaga sydostliga vindar. Perfekta förhållande som lockade 10 båtar. Det vackra vädret lockar tydligen fiskarna också. Flera nät låg i vår väg, speciellt ett precis öster om farleden ställde till det för J-Hawk som fastnade på riktigt och fick bogseras in. Inte snyggt av fiskare att lägga näten någon meter från farleden, kanske lär de sig med tanke på att nätet är ganska trasigt efter J-Hawks badande besättning med kniv. Seglingen avgjordes nära målet med Pride först i mål och Lost and Found på andra platsen. Korven är tillbaka, seglingen avslutades med trevlig grill.

17/6 Högsommar väder med fina sydostliga vindar på omkring 6 m/s. Vi lade en lite längre bana som tog nära 2 timmar för att komma ut på sjön ordentligt i det fina vädret. Hela 12 båtar anmälda, fantastiskt! Efter 2 spinnaker gångar och 2 kryssar kunde J-Hawk titulera sig vinnare strax före Griffin med Martin Strandberg på andra plats. Grattis till välseglat race. Gerda Ulrika X rundade felaktigt och fick utgå.

10/6 Gråmulen fin kväll med svaga vindar. Fint startfält med 9 båtar. Prognosen sade 0-2 m/s från syd och vridande till ost vid 2100 tiden och ökande. Kort bana på 3,5 M lades med dessa förutsättningar. Verkligheten blev en annan. Den ostliga vinden var på plats redan vid start och var snarare på 3-4 m/s. Blev en snabb runda där XAR kom först i mål med @Z på andra plats.

 

3/6 Toppen försommar dag med klassisk sydostlig vind 6-9 m/s. En lite längre bana gjorde det spännande. Med 6 båtar på startlinjen så fortsätter framgången med deltagandet. Ett mindre misstag av @Z ledde J-Hawk till ännu en spik. Grattis.

28/5 Vi möttes av gråa skyar med vind från nordväst. Prognos 7-10 m/s som också visades sig stämma väl. 7 båtar ställde upp på en kryss läns bana. Med ett par sekunders marginal lyckades J-Hawk att ta sig förbi Isolde. Seglingen avslutades med en trevlig korvgrillning.

20/5 Premiär med rekorddeltagande. Svaga vindar med fint väder gjorde allt för att vi skulle få en kanon start på årets klubbseglingar. Ny deltagare Henrik de Vries med besättning gjorde allt rätt och tog första platsen. Nytt i årets första segling var alla fiskenät runt om i bukten, gällde att navigera rätt och undvika att fastna.

Translate »