Välj en sida

Resultat Klubbseglingar 2022

4/9 Dagens segling bjöd på härligt solsken och vindar mellan 6m/s-11m/s från SO. Även vid denna segling ställde två båtar upp, Relax och Pride, de två båtar som skulle göra upp om segelseriens andraplats. Först i mål gick Pride med 48 sekunders marginal. Klubbserien är därmed färdig med nedan resultat. Grattis till vinnarna.

Nu ser vi fram emot Kanalmästerskapet den 11 september som är säsongens sista tävling. Det är en fristående tävling från de andra seglingarna i serien så vi önskar så klart att så många båtar som möjligt ställer upp.

28/8 Näst sista klubbseglingen i årets serie bjöd på mulet väder och en stadig vind mellan 6m/s-8m/s från nordväst. Endast två båtar startade, Pride och Grey Pearl. Det blev ett rafflande upplopp mot mål där Pride hade marginalerna på sin sida och tog segern med endast en halv båtlängd före  Grey Pearl.

Inför nästa söndag är det fortfarande oklart vem som tar hem andraplatsen i serien men segraren, J-Hawk med Leif Andersson, är klar sedan tidigare.

24/8 Sommaren fortsätter ett tag till. Kvällens segling bjöd på svag vind från sydost med kraftiga vindvred. J-Hawk lyckades vinna ännu en gång och har nu ohotat 7 st första platser. Totalt var vi 6 båtar som körde en 5,36 M bana i vår fina bukt.

17/8 Ytterligare en härlig sommardag med medelhavsvärme och viskande svaga vindar. Progosen förutspådde ett vindvrid under kvällen från syd till nord med vindstyrka på 0-2m/s. Vi försökte lägga en kryss – länsbana men visste inte om det i praktiken skulle bli läns-läns eller någon annan spännande kombination. Det blev inte mer än två båtar som deltog, J-hawk och Relax. J-Hawk lyckades hålla bäst fart i båten i de svaga vindarna, mellan 0,4m/s till ”toppar” på 1,8m/s och korsade mållinjen med god marginal.

10/8 Åtta Båtar med en av årets bästa seglarväder. Svag sydlig vind som skulle mojna gjorde det knepigt med banan och den blev i längsta laget med målgång strax innan nio för de flesta. J-Hawk var först i mål men var inblandad i en krock med Gerda-Ulrika så det blev Gerda som knep första platsen. Greta Express från Skanör tog en fin andraplats och Pride på 3:e.

3/8 Äntligen igång efter semestrarna. Fem båtar var med om en skön seglarkväll med vind mellan sydost och syd på 2-7 m/s. Pride höll undan hela vägen och vann strax för Relax.

20 och 27/7 blev seglingarna inställda beroende på inga startande båtar.

13/7 Ännu en blåsig segling. VNV 10-12 m/s, milt och soligt var det. Endast två ekipage ställde upp så det blev en första plats och en andra plats. J-Hawk på första och Doris på andra plats.

6/7 Friska vindar om 8-10 m/s lockade 3 duktiga båtar till segling på lite drygt en timme i fint väder. Vann gjorde J-Hawk som sakta men säkert tar sig upp i serieresultatet.

29/6 Svaga vindar och en jättekort bana igen. 5 båtar till start. J-Hawk spikade seglingen överlägset.

22/6 Dags igen för en fin sommarkväll med lite osäkra vindar. Bertil skötte seglingsledningen och 4 båtar kom till start. Bäst blev gästande Skanörs bår Greta X Press. Stort grattis.

15/6 Klubbsegling 15 juni fint sommarväder c:a 3 m/s från SW 3 startande båtar. Tyvärr hade Per med besättning missat att vi startar 30 minuter tidigare i år.

8/6 Kvällssegling i strålande fint sommarväder. Tre båtar kom till start. Trots alla väderappar vi har tillhands var det ändå svårt att försöka förutse hur vinden skulle utvecklas under kvällen.

Vi trodde på en syd-sydostling riktning runt 5m/s, med en ungefärlig totaltid på 1-1,5 timmas segling. Vinden var dock i verkligheten stundtals helt frånvarande och varierade mycket i styrka utefter banan. Efter 1 timme hade vi kommit ungefär halvvägs, och vid niotiden (2,5 timmars segling) gick Relax som första båt över mållinjen. Efter ytterligare 10 minuter korsades linjen av Pride, tätt följd av Grey Pearl. Då målgångstiden blev rejält mycket senare än de 15% från ursprungstiden blev det även denna gång en omräkning av resultatet. Pride klev då upp på första plats, Relax på andra och Grey Pearl på tredje.

1/6 Svaga västliga vindar väntade 7 båtar med en besökande från Skanör, Stefan Persson besökte oss med sin nya X-34. Vi starten undrade man om det skulle bli något race. Nästan obefintlig vind men det blev bättre under seglingen som slutade i 5 m/s och alla båtar gick i mål. Verklig seglad tid avvek med mer än 15% mot den förväntade. Därför har resultatet räknats om och detta ändrade ordningen mellan Nemo och Gerda-Ulrika. Vinnare i en tät kamp blev J-Hawk med Relax strax efter.

25/5 Kvällens tävling såg ut att hålla sig inom ganska beskedliga vindstyrkor runt 5-6m/s med riktning från syd till sydväst så banan lades mellan Hamnen väst och det numera utflyttade märket,Luddes för att ge bra förutsättningar för både läns och kryss.
Det känns som det fortfarande är tidigt på säsongen då endast fyra båtar kom till start. Vädret bjöd på fint solsken och måttliga vindar men efter det andra länsbenet tornade mörka moln upp sig på kvällhimlen och vinden ökade markant viljet gjorde sista kryssbenet ganska kämpigt. Först i mål kom Relax, sedan följde Grey Pearl på en andraplats, Gete på tredje och Pride på fjärde.
Det nya programmet för att administrera segeltävlingen fungerade utmärkt då den automatiskt räknar om de verkliga seglade tiderna automatiskt. Efter omräkning stod sig dock resultatet från seglingen.

18/5 Äntligen var det dags att komma igång med årets klubbseglingar. Fyra båtar kom till start och hade en hel del att sätta sig in i. Vi ska ju köra nytt system för att planera och utföra seglingarna. Inte nog med detta så har vi RaceQs tracking av seglingen.

Relax kunde efter ganska lång segling defilera i mål. Pride rundade Janne bojen på fel håll. XAR på andra och Gete på 3:e plats. Gerda-Ulrica var imponerande nog ute och körde banan utanför tävlan efter lång och omfattande båtbyggeri.

Resultat

RaceQs replay 2022-05-18

Translate »