Välj en sida

Resultat Klubbseglingar 2023

Tider att förhålla sig till under årets säsong:

Mätetalsändringar meddelas vid klubbhuset eller per telefon till Seglingsledaren.

3/9
Sista seglingen i serien blev nästan en repris på söndagen innan. Grey Pearl spikade igen i lagom västliga vindar.
Seriens suveräna vinnare blev Ylva o Mats i Pride. Stort grattis!

27/8
Första söndagsseglingen. Svaga vindar lockade 3 båtar. Grey Pearl spikade första platsen.

23/8
Nu är hösten här med fina seglingskvällar. Onsdagen samlade 11 båtar, en ny för säsongen, välkomna Kiwi. Pride är oslagbar i år. De är i ohotad ledning och kommer att vinna serien. Lost and Found har hittat formen (eller tiden att segla) och kom in på en andra plats. Itxaso Dos fick bryta efter lite problem med gennakern. Seglingen slutade med trevligt eftersnack på klubben. Nu går vi över till söndagsseglingarna med första start 1100. Välkomna,

16/8
Vi närmar oss slutet av säsongen och höstens intåg. Denna dag delade vädermakterna med sig av en fin kväll med mojnande vind från sydväst. Skiftet mot nordväåst kom aldrig så det blev lite av en kasebana. Positivt är att fiskenäten var lite färre än tidigare i år. Pride eglade snabbt igenom banan och defilerade i mål, dock med tanke på att de var så pass mycket tidigare i mål så räknades resultatet om. Pride vann fortfarande men istället för Lost and Found på andra plats så tog J-Hawk denna. Yoldia vann också en plats.

9/8
Blev ingen segling. Efterdyningarna kring stormen Hans inbjöd inte till segling.

2/8
Kvällens mulna väder bjöd på en sydostlig vind runt 5-6m/s. Fem båtar kom till start. Tyvärr hade C55an missat att vi i augusti startar 30minuter tidigare. Till följd av detta missade de starten med 9 minuter.
I övrigt var racet ganska tight mot slutet där där de fyra första båtarna kom i mål inom en minut.’ Lost & Found rann över mållinjen först av alla med Yoldia jagande hack i häl, två båtlängder bakom.

26/7
Konstiga väderutsikter som gjorde att vi lade en bana för V-NV vind omkring 6 m/s. Aj så fel det blev, inte riktningen men styrkan. I det väldigt mörka moln som närmade sig fick vi typ 30 minuter med kuling. Flera såg upp till 17 m/s. C-55, Nemo o XAR bröt seglingen. Den sistnämnda beroende på hysteriskt många nät väster om farleden. J-Hawk vann seglingen med Gete på välförtjänt andra plats.

19/7
Det blev en lagom lång bana i den lätta vinden 4-5 m/s. Cirka 1 timmes segling. Tyvärr vred vinden från NV till SV strax innan start. Detta medförde att kryss benet försvann och det blev en kase bana istället. Bäst hanterade Pride detta och kunde defilera i mål på en första plats.

12/7
Banan excellent med avtagande vind. V 7-8 m/s vid start och 5 vid målgång. Greta X Press förvaltade dessa förutsättningar bäst.

5/7
Stormen Poly har ställt till det på sin väg mot Sverige, speciellt i Holland. Väderutsikterna var inte helt tydlig på när vinden skulle komma till kanalen så det var klokt av Leif o Bertil att ställa in seglingen.

28/6
Efter ett antal blåsiga dagar lade sig vinden strax innan starten till onsdagens kvällssegling. Banan beräknades till svaga 3-4m/s. Undan för undan försvann vinden helt och hållet längst ut i bukten så det gällde att ha bra fart mot målområdet vid hamnen. Det sista benet på banan visade sig vara ganska avgörande för slutresultatet. Pride rundade som första båt den sista bojen innan målgången och lyckades hålla uppe spinnakern hela vägen mot mål, trots en ganska brant bog. En knapp minut senare korsade Greta X Press mållinjen. Vädret var helt fantastiskt med sol och härlig sommarvärme.

21/6
10 båtar på startlinjen. De svaga vindar som dominerat de senaste veckorna fick ge sig tillfälligt för en frisk kvällssegling. Vind från V och låg på mellan 7-11 m/s. Endast J-Hawk vågade sig på undanvindssegel. Än en gång så höll Pride hela vägen in i mål med Amarone på en fin andra plats. Spännande med de olika fieesnäten nära Höllrevet som som väl var hamnade lite utanför kurslinjerna.

 

14/6
Lätt och något växlande sydvästlig vind gav fina förutsättningar för ännu en solig och varm onsdagssegling. Det passade perfekt för J-Hawk som spurtade i mål med ett antal båtlängder före J24:an Lost & Found.

7/6
Ännu en klubbsegling som visar varför man ska vara på havet en onsdagskväll. Sydvästlig vind runt 5 m/s och molnfri himmel, kan det bli bättre? Nytt rekord med 11 båtar på startlinjen också.
Bäst i dagens segling blev J24 Lost and Found med Nemo på andra plats. Än en gång hade vi svårt att avgöra vem som var först av Greta Express och Grey Pearl, det fick bli att de hamnar på samma plats

Många bilder o filmer denna gång…

31/5
Perfekt vind på 6-8 m/s NV skapade en fin kryss läns bana som tog sin lilla tid för de 9 båtar som var på startlinjen. Vi fick glädjen att hälsa Lost and Found tillbaka efter ett års uppehåll. Pride fick ihop det en gång till men denna gång var det tight till jagande båtar, Amarone med Martin Strandberg var närmast med mindre än en minut efter.

24/5
Fin seglarkväll. Vinden skulle ligga på NV och bana lades utifrån denna plan. Dock så höll sig vinden på SV och även mellan 5-6 m/s istället för de 3 m/s som låg i korten. Blev en “kasabana” som bäst förvaltades av Pride med Ylva o Mats.

17/5
Första seglingen för säsongen genomfördes med 7 båtar på startlinjen. Med avstannande vind så lades en kort bana.
Vinnare blev Nemo med Bertil Grip och Leif med J-Hawk på andra plats.

 

Translate »