Välj en sida

Träning och tävlingsgruppen 2023

Kursupplägg

Tävling och träningsgruppen är för dig som gått vill vidare utveckla dig i att bli en duktig, skarp och taktisk seglare inför eventuella tävlingar. Gruppen är för de ungdomar som valt att vidareutveckla optimist jolle seglingen och som vill fortsätta att satsa på segling som en idrott. Gruppen ger seglarna möjligheten att maximera seglingssäsongen samtidigt som man introduceras till kappsegling. Med sammanhållning, nyfikenhet och drivkraft hoppas vi på FBK kunna fostra nästa generations seglare.

Det kommer att under säsongen ges 2 träningstillfällen i veckan (1 vardag och 1 Helgdag), när ljust inte tillåter det kommer enbart 1 helgdag erbjudas. Ny huvudansvarig för 2024 kommer att utses inom kort (skrivs 2024-02-29).

Tider att förhålla sig till

Torsdagar                   18:00-20:30
Söndagar                     09:30-12:30

Förkunskaper

Du som deltagare i träning och tävlingsgruppen ska ha genomgått optimist nybörjare + optimist fortsättning. Därifrån förväntas du själv kunna rigga en optimistjolle, kunna slag och gipp, lova och falla och kunna hantera båten själv. Ha kännedom om samtliga seglingssätt och kunna vända upp jollen efter kapsejsning och kunna de mest nödvändiga knoparna. Denna kurs är därför lite tuffare och vi seglar upp till och med 12 m/s annars har vi landaktiviteter.
Kursen går på torsdagar och söndagar under sommaren och söndag under höst och vår.

Priset är 3300 kr för medlem och 3400 för icke medlem.

Har ni frågor om gruppen så tveka inte på att kontakta oss i ungdomskommittén på vår mail ungdom@falsterbokanalen.se, så hjälper vi gärna till!

Med reservation för ändringar

Vänlig hälsning
Falsterbokanalens Båtklubb
Ungdomskommittén

Translate »