Välj en sida

Resultat Klubbseglingar 2021

5/9 Serien avslutade i fina vindar från ost upp till 8 m/s. 4 båtar deltog, Jens med Gerda Ulrika utom tävlan. Lost and found blev klara vinnare redan förra gången. Relax spurtade på slutet och knep andra platsen. Tack till alla deltagere. Nu har vi kvar Kanalmästerskapet söndagen den 12/9.

29/8 Näst sista seglingen i serien. Fin NNO vind mellan 6-9 m/s. 6 båtar på startlinjen. Även denna gång fixade Relax förstaplatsen överlägset. Då det tog lite mer tid att segla än de 15% vi tillåter räknades resultat om med verkliga målgångstider. Detta innebar att Lost and Found vann en plats från 3:a till andra plats. XAR fick nöja sig med en 3:e plats.

25/8 Frisk västlig vind som skulle vrida mot nordväst och minska med lite risk för skurar var utsikterna. Detta lockade 7 båtar till start. Bana med 2 kryssar lades, tyvärr vred vinden lite mycket mot norr så det blev en kryss och rätt kraftig vind i regnbyn på 11 m/s. Relax fixade detta bäst av alla och gick ohotad i mål före J-Hawk.

18/8 De senaste dagarnas kulingvindar låg kvar med tunga regnmoln över Falsterbokanalen. Kanske inte så välkomnande för lite kvällssegling. Men 4 båtar kom iväg ut på havet och fick uppleva en fartfylld segling med 11 – 15 m/s västlig vind. Vinnare i skymningen blev @Z 1,5 minut framför XAR. Nu har vi 3 seglingar kvar, en nästa onsdag och 2 söndagar. Vinnare av serien är redan klar; Lost and Found är ohotade, många båtar har chans till den eftertraktade 2:a platsen.
 

11/8 Osäkra vindutsikter, SMHI o DMI inte överens. Ska det bli sydvästlig eller nordvästlig vind. Bana läggs så att vi får kryss oavsett vilken utsikt som vinner. 8 båtar kom till start med vindar från 4 m/s till 8 m/s. Vinnande båt blev XAR med Relax 2 sekunder efter. Spännande värre.

4/8 Blankt och fridfullt hela eftermiddagen. Hoppet om segling var svagt. Men Nordvästvinden fyllde på och gav en fin kvällssegling rakt mot solnedgången. 8 båtar till start i minerat farvatten. Fiskare hade verkligen gjort allt för att det skulle bli en slalom segling. För XAR innebar det fångst, 2 plattfiskar och avbruten segling trots att vi inte var nära nätet. Seglingen vanns med nära minutens marginal av Relax med J-Hawk på andra plats.

28/7 Fin seglarkväll med sydliga vindar omkring 5-7 m/s. 6 båtar kom till start. Det börjar bli en vana nu, Lost and Found vann igen. Det var dock med nöd och näppe, Pride var några sekunder efter.

21/7 Det märks att det är semester återigen. Tre båtar till start i västlig vind med styrka 4 m/s. Lost and Found kunde än en gång ta en förstaplats.

14/7 Martin Eliasson refererar en fin segling som följer;
Härligt segelväder i svaga vindar, ca 2m/s -5m/s, sydostlig riktning, aningen mulet och mycket varmt, stax under 30graderC. Antalet kappseglande båtar har nu reducerats i antal då nog många är iväg på semestersegling i det fantastiska sommarvädret som ligger över Sverige nu. Precis som förra veckan var vi i alla fall fyra båtar som deltog.
Banan var enklast möjliga med läns ut till fyren Höllrevet och kryss tillbaks till mål. Även denna vecka blev det en tät duell mellan J-Hawk och Relax där den senare till slut passerade mållinjen först. Då vindarna var lite ojämna gjordes en kontrollräkning av resultatet mot verkliga målgångstider och resultatet förblev oförändrat.

7/7 Bertil Grip rapporterar fint väder med 5m/s sydlig vind som avtog på slutet. 4 båtar deltog och J-Hawk vann än en gång.

30/6 Regntunga skyar med utlovat regn, regnet verkade hålla en del seglare förtöjda i hamnen. Vi blev 5 båtar som gav oss ut och fick en tuff segling på ca 1h med många rundningar och spinnaker sättningar. Vinden höll sig som utlovat kring 7 m/s. Som så många gånger innan så lyckades Lost and Found bäst, denna gång dock endast 3 s före XAR. Var en nagelbitare ända in på mållinjen. Se filmerna nedan, hur spännande som helst. Hur gick det med regnet då? Jo det gick bra och inget regn rapporterades förrän vid korvgrillningen.

23/6 Lite molnigt med vind från nordväst kring 5 m/s. 8 båtar kom till start och skulle segla en dryg 5 sjömil, 2 kryssar och 2 undanvindar. Griffin såg länge ut som att de skulle spika ännu en segling. Så blev det inte, de “snubblade” på mållinjen och körde in i lite fisknät. De kom loss och fullföljde till slut en stund efter alla andra. Lost and Found hittade rätt väg och tog första platsen med @Z på 2:a plats.

16/6 Finfin kvällssegling i ljumma 7 m/s med vind från sydost. 12 båtar kom till start och fick segla en ganska lång bana. Vi passar på att utnyttja de ljusa kvällarna. Första båt kom i mål utanför de 15% vi satt som gräns vilket innebar en omräkning med målgångstiderna som grund. Griffin med Martin Strandberg kunde bibehålla sin förstaplats, men sedan blev det en del rokader. @Z fick flytta från 2:a platsen till 5:e, XAR´s 3:e plats landade istället på en 7:e plats, J-Hawk´s 4:e plats blev en 6:e plats. Istället vlev det följande resultat för de 4 första båtarna:
1 Griffin
2 Lost and Found
3 Nemo
4 Pride

9/6 Ännu en kanononsdag med högsommar väder. Vinden höll sig hyfsat kring nordväst men var ganska svag på 2 m/s. Ökade lite i slutet så alla kom i mål innan 2100. 10 båtar kom till start denna gång. Än en gång vann Griffin med Martin, men så hade man ju toppat upp besättningen med OS kandidaterna…

 

2/6 Sommarväder! Sydostlig vind 6-10 m/s. Fem båtar till start med rafflande slutspurt. Griffin med Martin Strandberg vann seglingen.

26/5 Segling med varierande vindar och regn & sol
Fin sydostlig vind på 4-6 m/s gav en fin segling. Än en gång kunde Lost and Found komma snabbast i mål.

19/5 Premiär
Årets serie började i lite småkyligt väder med 4-6 m/s väst till sydvästlig vind. Liten skvätt regn gav en fin regnbåge innan start. 8 båtar ställde upp och J-24 Lost and Found hittade bästa vägen runt banan med god marginal till 2an Pride.

Translate »