Välj en sida

Välkommen till Falsterbokanalens Båtklubb

 

Med sitt strategiska läge på Falsterbohalvön är kanalen och hamnen en perfekt plats för seglare på väg mellan Tyskland och Danmark eller Sveriges västkust. Kanalen ligger nära Höllviken med ett stort urval av butiker och restauranger. Buss 300 från Höllviken tar dig direkt till citytunneln vid Hyllie för vidaretransport direkt till Malmö city eller Köpenhamn city.

Hamnen erbjuder över 400 båtplatser med varierande djupgående. Håll utkik efter gröna skyltar, där kan du utan problem lägga till för din vistelse. Besök hamnkontoret som ligger i anslutning till klubbhuset om du har frågor, eller fråga hamnvärden (i gul väst). Våra faciliteter erbjuder toaletter, duschar, bastu, klubbhus och miljöstation. Fria cyklar och kartor ingår för gäster.

Den vackra naturen lockar till många aktiviteter i närområdet. Underbara sandstränder och högklassiska golfbanor ligger en kort cykeltur från hamnen.

Besökare på vår eller höstkanten kan uppleva ett av Sveriges mest omfattande flyttfågelsträck. Hit kommer fågelskådare från alla världens hörn. Falsterbo fågelstation är mycket väl värd ett besök.

Ett besök på Fotevikens Vikingareservat erbjuder en tidsresa om drygt 1000 år tillbaka i tiden. Här hålls Vikingaspel och marknad en gång om året.

Ett stort evenemang är Falsterbo Horse Show, som äger rum i mitten av juli och som lockar långt fler besökare än enbart hästintresserade.

I hamnen möter du såväl lokalbefolkning som seglare från olika länder. Ät god mat på hamnrestaurangen och njut av solnedgången på verandan.

Vi hoppas innerligen att Du kommer att trivas hos oss.

Varmt välkommen!

För närmare information om hamnen, kontakta Hamn- och Anläggningskommittén.

hamnen@falsterbokanalen.se

Translate »