Nu blåste det, och det riktigt bra, så det blev inga vackra spinnakrars i horisonten. 8 båtar kom till start. Soligt och härligt, men det märks att det är allvar nu.

När Stefan Hardebo inte deltog med sin vackra Hanse 430 gjorde hans besättning myteri och klev ombord på fullblodet LANCING som Leif Andersson äger. Så är det med köpebesättningar, de går till den som betalar bäst… Stefan, detta kan bli dyrt…

Det ryktas att Stefan tjurar lite och tror att jag hindrar honom från att bli av med skägget under båten. Det Norska skägget som han lagt sig till med, men så är det naturligtvis inte alls… Stefan har förresten fått sina nya gajjar nu.

Skämt å sido, Lancing seglar som en racerbåt och förtjänade att vinna idag.

Grosshandlaren och Moritz hade under racet en härlig fight där Moritz ”drev” sin rorsman till att med ideliga manövrar få Grosshandlaren ur balans. Det lyckades nästan men Grosshandlaren tog sig samman och vann över Moritz med EN sekund och detta efter att vi varit ute och vänt hos ”FYHRERN” två gånger. Snacka om sekundstrider på havet.

Moritz har förresten fått ett eget namn av Joacim på Amarone. Moritz heter numera ”Skotten” eftersom Joacim tycker att Maxi-emblemet i seglet liknar den skotska flaggan.  Allt i välmening förstås och inte alls för att Skotten är snål. Skotten har fått fart under kölen nu.

Vinthundarna i F18 som deltar utom tävlan i sin snabba katamaran for fram som jagade av fogden på vattnet idag. Härligt att se dessa havets matadorer i action. Och det går rysligt fort, det kan jag intyga som faktiskt själv fått ”åka” med som gast till Martin Strandberg i somras. Något av det mest häftiga jag upplevt – i seglingsväg.

Nu är det så att jag råkar veta att Grosshandlaren äger en katamaran också, så jag väntar med spänning på att han skall ta ut den på banan också. Upp till bevis Kaj! Ge grabbarna en fight vid märkena, precis som du ger oss…

Marsvinet som jag i förra krönikan felaktigt kallade Späckhuggaren var mer beskedlig idag. Ursäkta namnfelet.

Men dagens hjälte var Inge Qvist. Han övervann sin traumatiska dröm och startade. Heder åt honom för det. Men vägvalet underlättade inte debuten utan Inge var den som släckte ljuset i klubbhuset ikväll. Kul att du är med igen Inge. We all love you!

Nästa vecka kanske Joacim Lang har vaknat? Han var lite trött efter att ha seglat från England i veckan. Vilka globetrotters vi har i kanalen.

Vid tangentbordet eder ”ödmjuke” skeppare på Amarone,Håkan Gerdbo

Håkan

(Var hamnade vi då, jo tvåa efter Lancing. Niclas styrde perfekt idag och vi fick testa hans senaste uppfinning för att justera vår självsående fock.  Men Joacim är sur. En tjuv hade bland annat stulit hans nya körkort som han bara haft en dag. Det stals vid ett inbrott på Vanningen under skoltid så vatten är farligt. Men inte i Falsterbokanalen. Där är vi alla vänner!)

Translate »