Välj en sida

NU BLEV DET RACE!

Lite mer vind denna kväll, så alla kom i mål.

Som vanligt börjar psykningarna redan vid anmälningen hos ”Chefen”, Janne Jonsson. Alla frågar sig vem som kan segla med vem och var vinnarbåten ligger förtöjd. Oljekungen och Luftkungen delade upp de ”otrogna” mellan sig och det innebar väl att det blev lite större chanser för oss andra.

Men det är vissa som stenhårt håller ihop sina besättningar. Amarone, Piroette och Sponsorjägaren är några av dessa. Där kommer man inte ombord hursomhelst.

Mare Monte kom inte till start – han tjurade väl för att han inte fått sina mantåg. Men de ligger i båten. Väl gömda av tillverkaren. Hi Hi.

Dagens race blev en lite kortare bana än vanligt och Chefen hade med bravur lyckats krångla till det för oss deltagare. På pappret en lätt bana men i verkligheten en riktig rysare. Chefen vet mer om våra vatten och vindar än någon annan, tror jag. Men han har gått på grund nära haken själv, det vet jag. Den mest artige skepparen är Sponsorjägaren. Redan vid andra rundningen lät han oss snällt passera utan att försöka störa oss.  Men vi hade dessförinnan sett att Fransosen Malmqvist var nästan ännu ärligare. Efter att ha rundat andra märket tog han en 360, som det heter. Ingen visste varför men tanken slår mig att eftersom han är en ärlig person tog han straffet direkt eftersom han tänkt elaka tankar… eller kan det vara så att något fastnade?

Oljekungen och Luftkungen fightades bra första halvan. Luftkungen tog egentligen all vind för Oljekungen och det tyckte han inte om. Han blev rejält sinkad. Tack för det Stefan.

Men Oljekungen är inte den som ger sig utan med fri vind är han rent livsfarligt snabb. I mål var han inte långt efter segraren och det blev en liten slagduell på slutet. Tur att banan inte var längre konstaterar undertecknad som denna gång vann. Men segern berodde nog mest på att allt stämde för oss och att Niclas valde väg med största precision.

Fransosen kom igen och tog tredjeplatsen före Bogserbåtskaptenen och Grosshandlaren. Grosshandlaren, som faktiskt var lite blek idag, fick inte riktigt fart i båten. Men Grosshandlaren har fått en sponsor. Brillemannen Ulf Dahl på Klarsynt betalar visst hutlösa summor för att Grosshandlaren skall ”synas”. Men inte ens det får honom att ta ut katamaranen på onsdagarna…

Storsponsorn var lite småsur när han såg att Grosshandlaren inte lyckades. Sponsorer är ett krävande folk.

Årets eftersnack tog vid i restaurangen efter racet. Alla förbrödrades igen och Sponsorjägaren berättade för alla om sitt trauma. Dr. Phil hade rått honom till detta. Han hade drömt att han ställde upp i en onsdagssegling. Endast två båtar var anmälda. Sponsorjägaren och en annan. Sponsorjägaren startade 30 minuter före den andra båten men blev slagen på mållinjen. Den andra båten framfördes av Ann-Sofie Svanberg! Då vaknade Inge kallsvettig ur sin dröm. Vilket trauma!

Vidare diskuterades hur man nu skall komma hem från hamnkrogen eller sitta där och dricka pilsner efter Onsdagsseglingarna. Det har kommit upp en Web-kamera nu och den går live nästa vecka. Frågan var nu; var kan man sitta utan att bli sedd hemifrån. Onsdagsseglarna kräver nu unisont en tydligt markerad linje härför.

Till nästa vecka kräver dessutom Luftkungen mer vind. Hans stora båt kräver mer luft för att röra sig framåt säger han.

Vi får se i nästa race.

Vid tangentbordet eder ödmjuke skeppare och denna gång glade vinnare på Amarone,Håkan Gerdbo

Håkan

Translate »