Välj en sida

Då var årets Havets dag till ända. Rapporterna berättar att antalet besökare slog fjorårets event. Från kanalturerna kan berättas att vi hade mycket fler besökande som var intresserade av att åka RIBbåt, vi tog ut ca 200 personer på havet under denna söndag.

I Sjöfartsverkets lokaler genomfördes föredrag om “Olja, en resurs med risker”, “Näset växer fortfarande ur havet” och “Tillståndet i Öresund”.

I tältet utanför klubbhuset presenterade Kulturföreningen Calluna, Ljungsäters sjukhus. FNF var på plats med sin jubileumsbok samt hade anordnat en tipsrunda i området. Leif Brost från Bärnstensmuseet både visade sina egna och berättade om besökandes strandfynd. Robban Hansson (FBK) visade några bilder från dykningar som var genomförda i närområdet. I garaget (av ljusskäl) hade Rebecca Törndahl riggat en visning av undervattensvideo “livet i Falsterbokanalen”.

FNF genomförde också exkursioner under dagen, “Vattenfynd vid strandkanten” samt “Flora och Geologi”.

Sjöräddningssällskapet (SSRS) var på plats och visade upp sin verksamhet. Besökarna fick uppleva både undsättningar med hjälp av Rescuerunnern Linus (vattenscooter) och brandbekämpning. Besökarna fick även gå på “Postkodlotteriet”, SSRS nya räddningsbåt.

Sjöfartsverket var på plats och visade sin nya Lotsbåt.

Ljungens Sjöscoutskår presenterade sin verksamhet och genomförde också jolleseglingar i hamnbassängen.

Hamnkrogen “Sill & Nubbe” hade fullt upp med alla hungriga och törstiga besökare.

Foto: Robban Hansson & Rebecca Törndahl

Klicka här – Artikel från Havets Dag, Trelleborgs Allehanda

Translate »