Välj en sida
Nu är det klart!
Dagens race blev framförallt en strid på kniven om 2:a och 3:e plats i kölbåtsklassen. På bilden nedan ser ni de glada vinnarna. Från vänster 3:an Joacim Lang, 1:an Håkan Gerdbo och 2:an Grosshandlaren Kaj Nilsson. Alla njöt en segercigarr på bryggan – innan undertecknad kastades i vattnet! Det är visst en sed i seglarkretsar sa de som utförde dådet.
Segercigarren 100912
Inom någon dag kommer det att finnas massor med bilder från det sista racet tagna av mästerfotografen Mia Lindros, sambo med Amarones styrman/taktiker och teamleader Niclas Gerdbo.
 
För första gången i år och på mannaminne, sades det senare på bryggan, så FEGADE Grosshandlaren. När alla andra valde spinnacker så valde han att starta utan denna! Varför? Jo, då fick han starta lite tidigare enligt våra regler. Den chansningen gick hem och han vann dagens race. Därmed förpassade han Jocke Lang till pallens tredje plats. Grosshandlaren förvånade därmed alla igen. Men priset kan bli högt eftersom det nu talas om att han skall få segla med en “dam-handväska” om armen nästa år… OK, Grosshandlaren förtjänade dagens vinst efter att ha deppat sedan segern i Skanör.
 
Mest förvånande var att de som vann Flerskrovsklassen och nu kör en FIRST 36.7 inte heller denna gången fick ordning på tamparna. Slutade överraskande sist idag. Men när de får ordning på prylarna, då lär det gå undan. Så nästa år blir det svårare att försvara titeln.
 
En båt vi saknade idag var Oljekungen Leif Andersson i sin Seaquest. Men han är förlåten eftersom han dagen innan vann en stor internationell tävling i Kögebukten. Grattis Leif och alla som var med dig! Ombord var förutom Leif även Chefen Janne Jonsson, Per-Jonas och Niclas.
 
Nu är det slut på klubbtävlingarna för i år och på Höstmötet kommer det att bli en stor prisutdelning.
Tack alla ni som deltagit på våra härliga tävlingar. Inte minst tack till Börje och Per som, precis som när vi premiärseglade i våras, stod beredda med härligt grillade korvar och en kall pilsner.
 
Allt vad som hände på vattnet idag och på Toppenbryggan senare kan ni se i bildarkivet.
 
Vi hörs!
 
Håkan Gerdbo
Skeppare på Amarone! En blöt sådan!
Translate »