Välj en sida

Ryktet om FBK och våra duktiga seglare sprider sig nu snabbt. Nu gäller det inte bara EM eller VM. Direkt efter Segern i Light Wessel beger sig Grosshandlaren till Limhamn, för att segla upp en spillans ny Delphia 33,3 till mässan Öppna Varv på Orust. Med sig har han en seglare från Göteborg.

En non-stopsegling på 24 timmar genom sol, mörker, regn och bra vindar som gav Grosshandlaren ännu en merit och erfarenhet. Nu fick han se Göteborgs fina skärgård på nära håll för första gången. Dessutom gjorde han en fantastisk undanmanöver när en av vägverkets färjor plötsligt under natten bestämde sig för att lägga ut alldeles framför den 45 –fots motorbåt som låg på gång före Grosshandlaren. Bägge båtarna klarade färjan som blev som en stor gul vägg alldeles plötsligt. Sådana färjor har vi inte här nere och det är tur det.

På resan upp försökte han lära ”Göteborgaren” att förstå skånska. Jag tror det gick bra även om han inte är pedagogisk. Men någon ”prilla” fick han inte i honom. Göteborgaren tackade med att äta upp Grosshandlarens mat.

Grosshandlaren tyckte att Delphia var en bra båt och en trevlig bekantskap. Kanske skulle den vara en båt för Boxaren Inge Kvist att köpa. Då skulle han kunna segla mycket fortare än i sin nuvarande Bavaria. (Som har sin styrka på halvvindarna). Kanske skulle han då komma på prispallen. Inge, Ring Axel på Delphia!

Storsponsorn, som legat inblåst i Blekinge i två veckor, nästan, (jag tror däremot att Storsponsorn saknade diesel till sin segelbåt), är nu rädd att Grosshandlaren skall hitta nya uppdrag och svika honom. Han ringde ofta under seglatsen och ”smörade” för Grosshandlaren. Men undertecknad gissar att detta är förhandlingstaktik från Grosshandlaren eftersom Storsponsorn inlett förhandlingar med GUDRUN inför nästa säsongs onsdagsseglingar.

Tänk er Grosshandlaren och Gudrun i samma team. Lite av Formel 1 med en stallchef.

Förresten är det Onsdagssegling nu på Söndag! Ställ upp och utmana Grosshandlaren! Han tål det!

Eder ”spion” på resan upp till Orust. (Jag åkte motorbåt denna gång).

Translate »