Sen start straffade sig!

Onsdag kväll och dags för lilla VM igen. Har man ingen båt så gäller det att hänga på där man får. Denna gång fick jag vara med som gast på den båt jag tror kommer att ta titeln i år. Pirouette som styrs av Joakim Lang. (Ett intressant fenomen att notera är att det pågår en introduktion ombord för ett generationsskifte). Joacims son, Adam, får styra lite nu – men väljer att göra det när det inte hettar till. Han trivs annars bäst på fördäck. Och att bli knuffad i vattnet av bommen. OK, det har bara hänt en gång, men det sitter i minnet. En helfestlig syn att se bommen komma och ta med sig honom ut över relingskanten. Adam ska förresten börja plugga nu. Han har meriter från FN och dessutom ha kört MC genom Afrika. En tuffing med andra ord. En riktigt schyst kille dessutom.

Vi strulade lite i starten och var 22 sekunder sena. Detta straffade sig eftersom vi hade behövt dessa för att komma två. Nu blev vi slagna av Bertil Grip med gast med 12sek. Attans också. Vi försökte gå om Bertil på slutet men som den gamle seglingsräv han är genomskådade han försöket och täckte upp luckan. Bertil seglade felfritt och med sitt, som vanligt, udda vägval blev han tvåa. Jag tror att endast Bertil och chefen Janne är de som ligger inne med alla fakta om bottenströmmar och speciella vindhål i vår bukt. Är det en tillfällighet att man ser dessa två herrar på krogen efter tävlingen diskuterandes över en ”stor stark”. De har nog fanken ett eget sjökort de kollar i.

Sen finns det en räv till i gänget. Ensamseglaren Per-Jonas. Trots att idag hade en gast med sig vann han. Han är så skicklig seglare så att trots att båten ibland skär upp och ibland ser lite konstig ut i vinden så vinner han. De strulade nog lite eftersom han släppte rodret ibland. Jag tror han utbildade gasten idag.

Inte ett onsdagsrace utan att Grosshandlaren kommer på tal. Idag talade man om honom innan start eftersom han inte dök upp helt enkelt. Ryktet på bryggan säger att han inte vågar sig ut just nu av rädsla att bli påhoppad och framför allt omseglad. Han har ju inte fått helt koll på sina tre skrov ännu. Eller var det kanske så väl att han flyttade sin felparkerade båtvagn. Men det är väl för mycket begärt. Såna skitsaker bryr sig inte Grosshandlare om. Att följa reglerna, menar jag.

Snälla Grosshandlaren, bit ihop och kom tillbaka på racerbanan. Alla kan köra i diket någon gång.

Jag måste bara nämna NF båten igen – fortfarande vettskrämd av att en Grosshandlare kan vara i närheten vägrar han ta in alla fendrar. Men idag hade han bara en fender ute eftersom han inte sett Grosshandlaren vid starten. Ta in alla fendrar så blir placeringen bättre.

Näst sist idag kom Kajsa Lisa. Vilket kul namn på en Comfort 26. Killarna ombord är så rädda om sin båt att de efter racet tar med sig rorkulten hem. Tänk er att varje gång göra detta, det är att göra det svårt för båttjuvar det. De måste ha en mycket låg premie med tanke på detta. Eller är det månne så att Madeleine på Alandia testar en ny typ av försäkring på dem? Allt för att spara pengar. (Ni missade väl inte att Alandia skänkte en hel båtförsäkring till en av deltagarna i Näset Runt. Vi har härliga sponsorer i FBK.

Sen har vi då båten Pride. Det diskuteras livligt varför man valt detta båtnamn. Många infallsvinklar finns och vissa associationer till dagens bana fanns hos någon fritänkare.

En gul liten båt med svarta ”adidasränder” fanns ute idag. En liten geting såg det ut som. Deltog inte i tävlingen men var ofta på kontrakurs mot oss. Vem var detta?

Sen har vi fenomenet Sjöscouterna. Ute på vår onsdagstävling men aldrig med och tävlar….. Varför? Ni har ju både kunnandet, båtarna och besättning. 2 båtar som borde vara med helt enkelt. Släpp loss och kom med nu. Ni är ju hjärtligt välkomna. Nästa vecka kanske?

Katamaranerna då? Jo två var med idag och for som skållade råttor över vattnet. F18 vann över Hobie cat idag. Oj vad det ser kul ut.

Vår egen Ungdomssektion har fått en ny jolle nu. En tvåmans (eller tvåkvinnlig) – jolle. Med stor, fock och genacker. Den skulle jag vilja se ute någon onsdag. Den borde kunna segla rundor kring Grosshandlaren och irritera honom ännu mer.

Så målet nästa vecka blir att få med nya FEVA jollen och Sjöscouterna.

8 båtar till start och alla kom in innan regnet startade.  

Tack för idag säger den ödmjuke

 

Gasten

Translate »