Välj en sida

Äntligen seger för Grosshandlaren. X-35;an sopar banan. Hinner klubbmästern Lang försvara titeln? Och, var fanns Pride?

Inför dagens tävling togs ett nytt grepp. Infogeneralen Inge Kvist föreslog en båttur med kameran i högsta hugg inför starten. Det föll i gott vatten och genomfördes. Personligen tror jag det berodde mest på att Inge ville se båtarna själv. Han ser ju inget på piren eftersom muren är så hög…..

Nåväl, kolla på alla fina bilder i fotoalbumet.

Klart bäst i starten – bäst förberedd och nästan på sekunden kom ensamseglaren Bertil Grip iväg. Nemo fick upp spinnaren direkt och satte av som jagad av fogden. Resultatet blev en snygg 2;a plats.

Martin Eliasson i X-382 båten Relax, (har ni tänkt på att de med X-båtar ofta har fyndiga båtnamn)?, var också väl framme idag och seglade dessutom väl och taktiskt och allt detta räckte till pallplats nummer 3. Bra jobbat. Snart kommer första spiken. Lite mer aggressivitet i seglingen så sitter det.

Så var då äntligen Gudrun med iår. Familjen Thommé har filat o skrapat hela våren och var sent i sjön. Undrar vad de sysslat med, men en förklaring kan givetvis vara den att Susanne har haft fullt upp med att organisera FBK,s Ungdomsverksamhet med alla instruktörer och inköp av nya båtar. Instiftar vi en ”damklass” är hon ohotad – än så länge. Kul att se kvinnan vid rodret och mannen som ”däcks-slav”.

Björn Holmberg räckte inte riktigt till idag. Hans Second Lady såg bra ut i starten men sackade genom fältet hela tiden. Undrar vad som inte stämde idag. Slutade på plats 5.

6;a kom den största båten. Arcona 460 som rattas av Niclas Samberg. Egentligen borde denna båt komma mycket längre upp i resultatlistan. Arcona bygger ju de absolut bästa båtarna och det är inbyggd fart i dem. Personligen är nog just Arcona den båt man helst skulle vilja äga – om man slapp betala givetvis? Vem kommer med den första Arcona 410 till kanalen?

Samberg behöver nog lite mer van besättning och 100% racefokus för att vinna. Det räcker inte långt när man får knyta upp genackerpåsen efter det att starten redan gått….. då skall alla fall vara kopplade…. Men jag tror stenhårt på Samberg. Han kommer också att spika iår.

Dagens spik slogs av Per Lidefeldt i X-35;an XL2. En aggressiv satsning redan från starten där man hade övat snabba slag och sättningar innan samtidigt som vägvalet verkade planerat. Varje besättningsmedlem har sina uppgifter och alla har vinnarskallar. Kul att se. Idag hade hustrun lämnat modestövlarna hemma till förmån för riktiga seglardojjor.  Det märks att detta gänget siktar framåt. Jag vet att de har som ett delmål att ”piska” Firefly från Lomma. De kom ju 3;a på förra årets VM. Nu är det ju så att undertecknad har visst intresse i just Firefly eftersom jag har relationer till två av besättningsmedlemmarna där. Så helst önskar jag naturligtvis att de inte slår dem.

Hade varit kul att se dessa båda båtar mot varandra på ett onsdagsrace. Jag skall jobba på det.

Pride? Vad hände där? Efter att Åbjörnsson fått båten vägd och insikten i att det inte ens räcker med att ta bort all inredning i båten för att uppnå vikten, ser vi en lite knäckt skeppare här. Chefen hade lagt en bana, medsols, så det skulle passa Pride och den svängda kölen. Men inte ens det lockade idag. Kanske letar Åbjörnsson en ny båt? En X eller Arcona kanske? (Eller var det helt enkelt studenten som kom i vägen?

Så var det då Grosshandlaren.

Äntligen vann han! Glädjen var obeskrivlig och han sprang runt på sina studsmattor och hoppade och jublade så det var nära att han for överbord. Storsponsorn, som hotat med att ta bort sina klisterlappar från båten och strippa Grosshandlaren på sina teamkläder var nog glad. Han hade markerat för grosshandlaren att han inte skulle se fler tävlingar om det inte blev vinster nu. De skall visst förhandla i helgen om en fortsättning på satsningen trots allt.

Jag undrar om Grosshandlaren vågar berätta att han vann idag – och han var ensam startande i sin klass? Jag tror han kommer att ”mörka” detta i förhandlingarna…..

Men bra jobbat ändå Kaj! Vinnarskallen finns där – alltid!

På väg in i hamnen efter allt fotojobb hittade vi ”next generation”. En av våra nya ungdomsseglare som var ute med instruktörerna och tränade. Kul att se faktiskt och lycka till.

Nästa onsdag har optimisterna en egen bana som ligger väster om piren. En ”fast” optimistbana som körs samtidigt med våra onsdagsseglingar, men kan följas från piren. En egen sponsor har tillkommit för detta arrangemang. Det är Watski och banan kallas för” Watski – single handed race”.

Ha det bra sö hörs vi – njut av bilderna!

Den ödmjuke

Ps.Titelförsvararen Jocke Lang har ännu inte synts på banan. Är han månne så kylig att han bara skall köra de sista 7 racen? Undrar om det räcker för titeln 2013? Just nu är det, precis som i Formel 1, otroligt öppet om vem som skall bli mästare. Vettel eller Alonso? Lidefeldt eller Åbjörnsson?

Translate »