Välj en sida

Grosshandlaren åkte i vattnet! Och njöt av det!

Titelförsvararen Grosshandlaren från FBK krossade Skanörs Båtklubb. Han vann med sin Ruffhäxa ett härligt race och försvarade därmed sin titel från förra året. Som belöning slängde vi andra FBK,are honom i Skanörs Hamn. Det gör man med vinnare. Grosshandlaren var glad för att bada, det syntes och han förtjänade badet. Tyvärr tyckte man inte Grosshandlaren luktade gott när han kom hem, Skanörs hamn är inte den renaste. Mest kul hade varit att se honom cykla hem från hemmahamnen i blöta kalsonger sena på kvällen… Det var kallt sa Grosshandlaren.

Grosshandlaren har nu ytterligare en inteckning i det fina priset. Och är nu Skanörs ”skräck”.

Som ett extra pris, förutom den fina navigatorn från Garmin fick Grosshandlaren en stor fender. Ryktet har spridit sig om hans berömda Grosshandlarstarter.

Tyvärr förlorade FBK kampen i klubbtävlingen mot Skanör i år och de tog tillbaka vandringspriset. Vi var helt enkelt för få båtar som ställde upp. Det är lite synd eftersom Light wessel är en gammal fin tävling som tyvärr samlar färre och färre deltagare. Kanske måste man ändra tävlingsdagen eftersom den nu kolliderar med andra evenemang. Men den bollen har Skanör.

Årets race fick skjutas upp en dag eftersom det var ”storm” på lördagen. Men söndagen bjöd på kalasväder med bra och jämna vindar på en lång havsbana.

Undertecknad gastade på Jocke Langs Pirouette och vi var rätt nöjda vi också, sjua totalt av 18 båtar och trea i vår klass. Den som Grosshandlaren vann. Jocke seglade bra och taktiskt hela vägen och fick ett eget pris av några i publiken: Priset för den mest ”minsta och mest polska” spinnaren. Den var på tok för liten, men han hade fått låna den av Grosshandlaren. Hans speciella storm och orkanspinnare sa han. Langs egna spinnare hade skörats på en onsdagstävling. Så det låg väl i Grosshandlarens intresse att hålla oss bakom…… Spinnackern hade varit för liten för en Trissjolle. Alltså tävlingens mest komiska segel.

Leif, Oljekungen, med sin stora, stora besättning på Seaquest fick inte till det idag som alla hade väntat och det var en lite överraskning faktiskt. Skanörarna var rädda för Lancing innan start. Det hörde vi tydligt. Grosshandlaren kallade den stora besättningen för en ”flyktingbåt” när den drog iväg i täten. Jag tror att det är mycket svårt att leda ett fält och inte ha kontakt med de bakomvarande. Så snabbt seglar de. Men inte tillräckligt fort enligt LYS.

Vi saknade Gudrun! Hon hade fixat segern till oss.

Efter det att Grosshandlaren hamnat i vattnet fick han klä på sig i lite mer ”moderna” seglarkläder. Långfilsingar med korta seglarbyxor utanpå. Grosshandlaren tycker det ser lustigt ut men har ändå bestämt sig för att segla i denna outfit nästa säsong. Fan tro´t. Jag tror däremot att han är avundssjuk på min klädsel…..

På land studsade vår egen Inge ”Boxaren” Qvist runt med kameran i högsta hugg. Bilderna skall ut på hemsidan å det snaraste så att fler kan se hur kul man kan ha det på och i vattnet.

Eder ödmjuke gast på Pirouette.

Nu på söndag är det upp till bevis på Söndagsseglingen. Grosshandlaren skall jagas! Kl.10 startar vi.

Klicka här för att se bilderna
Klicka här för att se resultatlistan – Totalen
Klicka här för att se resultatlistan – klasser

Translate »