Välj en sida
NU DRAR DET IHOP SIG. ALLA SATSAR!
 
Idag var det lätta vindar i starten, som ökade efterhand. Ut till Fyhrern (fyren) och vänd kommenderade Chefen och sprang till båten Lancing som idag hade en kanontoppad besättning; Halva gänget från Farr-båten som leder MSS klubbtävling, färske SM mästaren Martin Strandberg med fru, Per-Jonas och så Oljekungen själv vid rodret. Vad kunde det bli om inte en seger. Men inte så stor som alla trodde i starten.
Tvåa kom fransosen Malmqvist, denna gången i en av sina J-24-or och en båtlängd efter kom undertecknad, med två av sönerna ombord. Härligt race där taktik och vägval fällde avgörandet. Och lite tur…..
Märkligt att Grosshandlaren inte var i stöten idag. Han skyllde på ryggont och vi tror honom.
Vad som var riktigt kul var att vi hade en ny båt på linjen idag, en riktig fartmaskin. En First 35.7 (tror jag). Bemannad med killarna som annars flyger fram i katamaranen. Välkomna till storbåtsklassen grabbar!
Grosshandlaren fick se sig slagen av både X-AR (Roth) och PIROUETTE (Jocke Lang). Jocke tog det lite lugnt idag sa han, han var trött eftersom sonen Adam kommit hem igår kväll efter att ha rest jorden runt på MC. Undrar om Jocke hade hade sovit någontig överhuvudtaget?
 
Nu är det alltså GRAND FINALE nästa söndag. Grosshandlaren har visst försökt att ordna med lite grill och pilsner vid målet. Och då hoppas vi att ALLA båtar som har deltagit i årtes klubbtävling någon gång ställer upp! Om inte vid starten så i alla fall vid målgrillen.
Synd att vår krog hade stängt, annars hade vi suttit på bryggan i solen och myst.
 
Vi saknade en stor båt på linjen idag. Luftkungen Hardebo. Han hade fått hoppa av racet eftersom jobbet (Det norska flygbolaget med gamla kändisar på stjärten), krävde att han åkte till Seattle istället. Jag vet att Stefan hade velat vara med men man offrar inte en anställning, inte ens för att delta i FBK:s söndagssegling. Eller gör man?
Stefan! Kan du inte tala väl med dina arbetsgivare nu när du avstår kampen om titeln? De borde kunna köpa en skylt här på FBK räcket!! Det är de skyldiga dig!
 
Nästa söndag vet vi vilka som är vinnare i våra två klasser!
 Håkan Gerdbo
Vid pennan
 
Ödmjuke Håkan på Amarone
Translate »