Välj en sida

Håkan GerdboBäste medlem i FBK.
Som ny ordförande i FBK tänkte jag informera lite allmänt om vad som händer i klubben. Jag hoppas du skall finna det intressant. Har du synpunkter är det bara att kontakta oss.

Detta lilla informationsforum är endast en start på allt det nya som händer i FBK– och en början, innan vi har ett medlemsregister där ALLA lämnat oss sina e-mail adresser. (Vänligen se till så att vårt hamnkontor får din email snarast). Målet är att kunna sända dessa meddelanden hem till din egna mail inom en snar framtid. Men ta för vana att kolla in på vår hemsida med jämna mellanrum. Vi skall uppdatera kontinuerligt.

Den nya styrelsen har verkligen rivstartat och arbetar bland annat med följande frågor:

– Ser över hur och när vi kan förbättra informationen till medlemmarna och att få en fungerande intressant hemsida. Det gamla ”Roderbladet” är nerlagt. Information är mycket viktigt, i bägge riktningar.

– Vår fastighetsgrupp ser till så att de fuktskadade utrymmena i duschen blir lagade. Försäkringsbolaget hjälper till och fackmän utför dessa arbeten eftersom det gäller våtrum. Dessutom måste vi byta ut den gamla värmepumpen i klubbhuset eftersom den nu lagt av att fungera. Vi har köpt nya stolar och hyllor till klubbhuset.

– Hamnavgifterna flyter in och snart kan vi ha klart med alla hamnplatser och vårt nya kösystem.

– De olika aktiviteterna under våren spikas och kommer att läggas ut på hemsidan så att ni kan anmäla er till allt det intressanta som vi bjuder på. Ta för vana att kolla hemsidan ofta.

– De olika arbetsdagarna (klubbtjänsten), i hamnen håller på att planeras så att hamnen blir i toppskick till sjösättningen. Ni som varit i hamnen de senaste dagarna har sett en grävmaskin som arbetat med att slå ner pålar och lägga ut järnbalkar så att vi på klubbtjänsten kan bygga färdigt ett nytt trädäck vid grillplatserna mot utrustningskajen. Meningen är att detta skall bli en härlig samlingsplats för medlemmarna att njuta både medhavd mat och dryck samt träffas och prata med varandra.

– Alla jollar flyttas nu till en ny plats på andra sidan pirgången där vi har uppställningsplatsen och de får dessutom närmare till jolleslipen. Vi får en bättre och snyggare hamnplan på detta sätt.

– Vi har omorganiserat vår jollekommitté till att nu vara en Ungdomskommitté. Detta speglar bättre den bredare verksamhet som de nu planerar med både utbildning för nybörjare och de som skall fortsätta i andra båtar. Seglarskolan skall bli mer proffsig i sommar och fler skall börja segla. Även äldre skall erbjudas utbildning.

-Kappseglingarna planeras naturligtvis och även utbildning i samband med detta. Målet är att fler skall ut på sjön.

– I sommar kommer vi att få en ny Hamnfogde. Vår vän Tommy passar på att gå i pension lagom till semestern, men ny rekrytering är redan igång.

– Ni som planerar att göra klubbtjänst skall snarast anmäla detta till hamnkontoret. Se annan plats här på hemsidan.

– Till sommaren blir det återigen Sill & Nubbe som kommer att bedriva krögarverksamhet hos oss.

Sist men inte minst så arbetar vi nu intensivt med Kommunen och Sjöfartsverket för att kunna forma en hållbar framtid när vårt arrende går ut. Det kommer självklart att bli förändringar för oss när Sjöfartsverket säljer kanalen men FBK skall vara med. Tyvärr kan jag inte informera mer om detta eftersom förhandlingar pågår. Resultatet av dessa förhandlingar styr den stora frågan för oss om muddring av hamnen till ett större djup. Men just nu känns det inte ansvarsfullt att ”plöja ner” mycket pengar på en muddring när framtiden är så oviss som den är. Men klart är att en modern klubb skall kunna ta emot mer djupgående båtar. Frågan är bara när vi kan starta med detta projekt.

Som ni ser så händer det en hel del just nu och snart släpper väl vintern sitt grepp om våra båtar så att vi alla kan börja vårrusta och komma i sjön. Och börja njuta av att vi är medlemmar i FBK.

Vi hoppas på att så många av er som möjligt vill ställa upp på klubbtjänsterna och hjälpa oss alla.

Kontakta oss gärna via mail eller telefon. Kolla på hemsidan för de aktuella kontaktuppgifterna.

Vänliga båt & vårhälsningar
Håkan Gerdbo
Styrelsens Ordförande

Translate »