bild Håkan Gerdbo

Håkan Gerdbo

Hej igen!

Kan det vara så att våren verkligen kommit? Vi hoppas det! Hamnen börjar ju fyllas av båtar igen.

Nu har det hänt lite mer som det är dags att informera om. Hör gärna av er om det är någon info vi kan förbättra eller något du saknar.

Nya hemsidan lanserad!

ÄNTLIGEN, som någon vis man sagt, kan vi visa upp vår nya hemsida. Vår Infokommitté har gjort ett bra arbete med att både förnya sidan, ge den ett bättre och mer modernt snitt och mer tillgänglig. Och inte minst mycket enklare att uppdatera och hålla levande. Vi hoppas du kommer att gilla sidan och är naturligtvis mottagliga för era reaktioner och tips så att vi hela tiden kan vara i frontlinjen.

För att göra sidan än mer intressant har vi beslutat att satsa på en WEB-KAMERA också. Via denna kan alla som besöker sidan ser hur dagsläget är i hamnen. Även en liten säkerhetsåtgärd även om vi är förskonade från busliv och skadegörelse. Via den nya länken kommer via att synas via ännu fler söksidor. Målet är ju att locka hit gästbåtar.

På sikt kommer vi även att lägga upp vår fina väderstation på hemsidan också så att alla intresserade kan vara 100 % uppdaterade när de kollar hemsidan.

Nya utrustningsbryggan. – döp den!

Nere i hamnen håller som bäst den nya utrustningskajen på att färdigställas. Den kommer att fungera som en tillfällig tilläggsplats för just bunkring och är inte tänkt som en gästhamn om någon nu undrar över detta.

På däcket, som är handikappanpassat via en ramp kommer det att finnas fasta bänkar och bord. Ett litet vindskydd mot väster och en lång ”ljugarbänk” för alla bryggseglare. Men det kommer även att gå att vika segel här. Tillgång till vattenkran och frälsarkrans finns.

Denna kaj är avsedd för FBK,s medlemmar där man kan avnjuta både medhavd mat och dryck och trivas i gott sällskap. För det ändamålet finns två grillplatser på land i nära anslutning. Krögaren har ingen access till denna plats för servering. Serveringstillståndet är kopplat till klubbhuset. Nu utlyser jag en pristävling om vad bryggan skall heta eller kallas. Bästa förslag vinner en fin flytväst som företaget Baltic skänker. Lämna in ditt förslag till kansliet senast den 31 Maj så utser vi vinnaren på styrelsemötet i början av Juni. Styrelsen är enväldig jury. (Ingen i styrelsen får delta i tävlingen).

Flytt av latrintömningen!

Av praktiska skäl kommer denna att flyttas närmare huset och in på vår egen mark samt förses med ny och längre slang. All tömning sker utanför KBV bryggan.

Blå Flagg!

Även i år uppfyller vi kriterierna för att bära BLÅ FLAGG. Nyheten i år är att vi kommer att placera ut ytterligare ett sopkärl så att vi kan sortera soporna bättre. Observera att våra sopkärl endast är avsedda för båtfarare i hamnen. Hjälp oss alla med att plocka upp och hålla i ordning i hamnen så att det blir ännu mer gemyt.  I klubbhuset förvaras pärmen med all uppdaterad information om blå flagg.

Husbilscamping!

Snart börjar husbilarna komma. De är välkomna att parkera på hamnplan där båtarna stod i vinter mot en ”gästhamnsavgift”. Du som parkerar din bil i hamnen, vänligen ge plats åt våra bilburna gäster – de ger oss värdefulla inkomster. Parkera därför endast på avsedda platser.

Hamnavgifter för gäster!

I år börjar vi med helt ny tillämpning av dessa inbetalningar. Dels för att få in alla avgifter, dels för att förenkla för alla parter och ge dem som kommer sent möjlighet att göra rätt för sig. Men Hamnvärdarna kommer fortfarande att både kolla och ta upp avgifter. Det nya systemet är egentligen en vidareutveckling av det som golfarna kallar GREEN FEE. Och det är en stor skam att inte betala sin GREEN FEE. Värre än att fuska i ruffen har jag hört.

Hamnvärdar!

Vi behöver många fler hamnvärdar och det fort. Vänligen kontakta hamnkontoret och anmäl dig. Det är faktiskt riktigt kul att vara hamnvärd. Och du får en egen tjänstecykel under tiden och kan cykla runt på piren. Bara det! Hamnvärdarna är några av våra viktigaste ambassadörer mot gästerna och jag vet att ni förvaltar detta ämbete med bravur.

Bom vid slipen!

Nu kommer det upp en bom vid slipen. En bom med lås eftersom vi vill kunna styra trafiken där och få lite valuta för de investeringar vi gjort på den sidan. Slipen skall kunna användas mot en avgift och denna avgift blir 500:- / farkost  och år (båt eller vattenskooter mm). Detta innebär även ett medlemskap i klubben. Vill någon använda slipen enstaka gånger kostar det 200:- per tillfälle och gäller endast under ”kontorstid” på kansliet där hamnkapten kommer och låser upp. Alla som löser denna typ av ”slipmedlemskap” får en dekal att fästa på sitt flytetyg. Överträdelse kommer att beivras. Mer info om detta finns på kansliet.

Onsdags seglingarna startar snart!

Snart brakar det löst, kampen om trofén som undertecknad stolt innehar i år. Hur kommer det att gå?  Många har setts smygträna. Leif på Lancing har redan vunnit ett race i Lomma i år. Han blir farlig, vilken racer båt han ligger inne med. Stefan Hardebo har seglat sin GreyPearl från Oslo och hit ner som träning. Det kallar jag att gå in för uppgiften. Årets ”dark horse” är utan tvekan Joakim Lang, innehavare av årets Amarone-pris som setts behandla botten med okänt medel för att glida ifrån alla andra i vattnet. Dessutom mörkar han alla frågor om vad han har mixtrat med i vinter och hur han tränat. Jag hoppas verkligen att det kan komma upp bilder på hemsidan efter varje race. Det finns så mycket att visa. Varför inte delta själv? Välkomna till havs!

Det var lite av det som hänt sedan sist. Men det kommer mer.

Håkan Gerdbo

Styrelsens Ordförande

Translate »