Välj en sida

Hej igen!Håkan Gerdbo

Nu är det sant. Sommaren syns bortom horisonten och mycket har hänt i vår hamn. Tillåt mig kort redogöra för det största. Som vanligt är ni alltid välkomna att kontakta oss i styrelsen eller mig personligen och ta gärna tillfället att hålla hemsidan levande med trevliga inlägg och kommentarer.

FBK representeras på VM!

Jacob Hellbrink heter skepparen som skall försvara vårt emblem vid VM i J24 som hålls i Västra Hamnen i Malmö i sommar. Just nu tränar besättningen hårt varje helg med kanalen som träningsbas. Jacob kommer att rapportera om sina aktiviteter på denna sida med start snart. Lycka till!

Nya utrustningsbryggan invigs den 19 juni i samband med Sommarfesten!

Ett hårt arbete går mot sitt slut. Många har slitit men ”Plåt-Micke” och hans vapendragare ”Grosshandlaren” har nog varit de som synts mest. Just i dagarna kommer bord och bänkar på plats samt även en liten bonus till alla som vill sitta runt grillen och njuta. Ta nu tillfället i akt och njut av vår nya fina samlingsplats som får sitt namn den 19 juni. Välkomna till Sommarfesten förresten.

Nye Hamnkaptenen Anders Nordberg har börjat hos oss.

Den 1 juni började han med att tillsammans med allas vår Janne Jonsson kartlägga de mest aktuella arbetsområdena i vår omgivning. Anders kommer nu att skolas in som FBK:are både vad gäller Hamnkontoret och alla frågor som rör vår omgivning. Tommy finns som bekant kvar hos oss en tid så ni får störa dessa båda herrar med förnuft. Utbildning pågår. Inom en snar framtid kommer ni att märka att Anders finns hos oss. Jag lovar.

Parkeringen Husbilscampingen.

Nu är båtarna borta och nere i sitt rätta element och P-platsen vid klubbhuset börjar ta form igen. Platsen närmast havet är avsedd för betalande gästande husbilar, och den har redan använts. Var snälla att parkera på anvisade platser så får alla rum med bilarna.

Vi kommer nu att reservera en speciell Handikapplats och den skyltas upp i dagarna. Sedan är det bara EN person som kommer att ha en reserverad P-plats, den närmast klubbhuset och det är Hamnkaptenen. Ve den som bryter mot detta…

När jag nu ändå nämner parkeringen så kommer vi att försöka göra något åt den ”vilda” parkeringen bakom klubbhuset och runt tankstationen. DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET att parkera i den svängen där vi nu placerat katamaranerna. Dels beror förbudet på olycksrisken vid utryckningar dels risken att få bilarna skadade vid transporter med bojmaterial till och från Sjöfartsverket. Och sist men inte minst detta är Kustbevakningens område. Blåslampan gäller för dem som framhärdar att parkera där.

Krögaren är i hamnen igen!

Lagom till Mors Dag smygstartade Sill & Nubbe med verksamheten. Många var de som redan första dagen gladdes åt det nya och klart förbättrade köket. Ta nu tillfället i akt och njut några timmar i ”vår” restaurang. Njut ofta dessutom. En ny meny finns och mycket har förbättrats i lokalerna.

Hamnvärdarna syns igen!

Vad kul det är att se dessa nitiska och viktiga personer i action. Den 1 juni hissades Svenska flaggan av tjänstgörande Hamnvärd och vår nye Hamnkapten. Man blev riktigt rörd av att se denna händelse på hamnplan. Kanske en ny tradition?

Bommen vid slipen!

Det är riktigt roligt att den nya slipen och bommen nu slagit så väl ut att vi fått flera nya medlemmar som betalat slipavgift. Till och med vattenscooteråkarna och fritidsfiskarna känner sig välkomna nu och det skall de göra, eftersom vi alla skall samsas på havet. För att använda slipen krävs alltså ett speciellt SLIPMÄRKE som finns att köpa på Hamnkontoret under kontorstid.

Onsdags seglingarna har startat – Följ rapporterna på hemsidan.

På hemsidan försöker vi att med glimten i ögat berätta om vad som händer ute på banorna. Läs och kommentera. Eller varför inte ställa upp själva. Kom ner och kom ombord på någon båt och se hur kul vi har det. Var i god tid och kolla upp om du kan följa med någon på ett race.

Som slutkläm på dessa rader kan summeras att nu har hamnen vaknat. Det är en fröjd att vara medlem i FBK. Eller hur?

Och mer kommer att hända…

Håkan Gerdbo
Styrelsens Ordförande

Translate »