Bäste medlem i FBK!Håkan Gerdbo

Jag är verkligen glad över att skriva dessa rader. Sommaren tycks ha kommit och FBK mår väl. Vi har en stabil kassa och en total koll över vår ekonomi. Men vi kommer även fortsättningsvis att hålla hårt i medlemmarnas pengar. Vi vet ju inte hur det blir med kanalens framtid ännu men det finns gott hopp för oss eftersom vi har kommunen med oss i våra planer.

I skrivande stund kan konstateras att vi tyvärr har ett lägre antal gästbåtar än motsvarande tid förra året och det påverkar vår ekonomi. Men antalet gästande husbilar fortsätter att öka. Jag hoppas att gästerna kommer att öka i antal när semestrarna sätter igång på allvar. Våra hamnvärdar gör ett gott jobb med att dra in alla avgifter.

Nya utrustningsbryggan = Toppenbryggan!

Visst blev den bra? Och för att den skulle kosta oss mindre träffade vi ett avtal med Paul och Jens Bertilsson om att döpa den till Toppenbryggan. Avtalet är flerårigt och en början på ett bra samarbete. Borden är tänkta att kunna utnyttjas av medlemmarna för att äta medhavd mat och restaurangen har ingen serveringsrätt på den bryggan. Njut av Toppenbryggan och de nya grillplatserna. Toppenbryggan har egen el och belysning.

Ny Hamnkapten!

Att Anders Nordberg är den nye Hamnkaptenen är ingen nyhet. Han har skolats in av Tommy under en tid nu och är redan i full verksamhet under veckans arbetsdagar. Tommy lämnar oss snart, så ta tillfället i akt och kom ner till hamnkontoret och ge honom de värmande ord han är förtjänt av. Det ryktas att han skall fira pensioneringen med en kryssning.

Ungdomsverksamheten!

Nu har vi startat den viktiga seglarskolan där både nybörjare och fortsättare undervisas i klubbens Optimistjollar av våra duktiga instruktörer. Både förmiddagar och eftermiddagar pågår undervisningen. Till nästa säsong hoppas vi kunna vara än mer förberedda för en bredare satsning på att aktivera nya seglare till FBK.  En långsiktig verksamhetsplan skall arbetas fram i syfte att popularisera segling och båtsport bland näsets ungdomar.

Naturreservatet!

Länsstyrelsen vill utöka reservatet bl.a. runt kanalen. FBK har varit remissinstans och motsatt sig detta. Förvisso vill vi värna om vår miljö men ett reservat skulle enbart försvåra för oss i vår målsättning att driva och utveckla hamnen och klubben. Låt oss istället tillsammans med kommunen råda över våra egna närområden och slippa denna ”överstatliga” förbudshand över oss. Även Vellinge Kommun har motsatt sig en ökning av naturreservatet.

Web-Kamera i hamnen!

Om ni kollar vår hemsida under rubrik ”klubben” ser ni att det står webkamera till vänster. Klicka där och ni kommer att få en minutuppdaterad bild av hamnen. Bra va?

Och om några dagar kommer den nya vädersighten upp också. Håll utkik.

Mygg / Knott och annat smått!

Det är ett elände med alla småkryp i hamnen. Därför har vi inlett ett samarbete med näsets bäste på detta område. Jan-Åke Hillarp som arbetar inom FnF. Tillsammans skall vi finna en lösning på detta som varken förstör för naturen eller vår verksamhet.

Havets Dag!

Den 1 Augusti smäller det. Vår hamn kommer att krylla av verksamhet. FnF, Calluna, Sjöräddningen, Kustbevakningen, Ljungens sjöscouter och FBK kommer att bjuda på massor av aktiviteter. Kolla vår hemsida och kom till oss den dagen.

Sommar!

Njut nu av sommaren och ta vara på allt trevligt som bjuds i vår hamn så ses och hörs vi igen efter ledigheten!

TREVLIG OCH SKÖN SOMMAR ÖNSKAR

STYRELSEN I FBK

Genom

Håkan Gerdbo / ordf.

Translate »