BACK ON THE TRACK!

Race 10 missade undertecknad eftersom det var semester…. Till detta race hade jag gett min besättning ledigt. Men själv passade jag på att be mig som gast hos Luftkungen Hardebo. Ett första race med dessa havens ”stora båtar”.

Tillsammans med Stefan som kunnig och erfaren skeppare var vi några tappra gastar ombord. Chefen naturligtvis, Skomakaren, Sponsorjägaren Inge Quist, som nu parkerat sin Bavaria på varvet igen eftersom han trodde den kunde ”passera” fritt över ett grund.., Seglingingsoraklet och domaren Bertil Grip och så undertecknad.

Aldrig hade jag trott att det skulle vara så tungt att hissa segel på en stor båt. Ni skulle sett hur Inge slet vid mastfoten och seglet kom bara en liten bit upp för varje ryck. Tur att inte Inge kollapsade. Men upp kom tyget. Sen var det en upplevelse att se den rosa genackern från baksidan. Jag är ju annars mest jagad av densamma. Luftkungen har satsat på en fiffig strumpa som hela paketet ligger packat i och som av fördäckaren Chefen på ett ryck i snöret får hela härligheten att vecklas ut.

Fyra båtar till start och VI VANN enskrovsklassen. Åt vinthundarna i F18 fanns som vanligt inget att göra åt. De bara flyger fram. Det måste komma fler båtar i denna klassen!

X-AR med Rickard Roth vid ratten kom in på andra plats tätt följd av J24an med Fransosens alla härliga ungdomar. Sist men inte minst kom Simsalabim med Fred vid pinnen som njöt av sin nya pushpit som någon annan betalat till honom…..

Kvällen avslutades på Sill & Nubbe med en härlig seglaröl och en räkmacka.

Bifogat finner ni en resultatsammanställning so far.

Med vänliga gast-hälsningar
Håkan

Klicka här – Resultatlista

Translate »