Välj en sida

Ett riktigt hundväder!

Äntligen kom de hårdare vindarna, men då har de flesta valt att semestra. 4 båtar till start.

Vinthundarna i F18 som startade sist men formligen bara flög fram till seger i flerskrovsklassen. Bravo Vinthundar. Vi andra hade nog väntat oss spektakulära vurpor och att ni skulle få bada.

I enskrovsklassen stod det mellan Oljekungen som mönstrat på Chefen, som dessutom var banläggare. Den vackra Lancing for fram som ett spjut på vattnet och eftersom de startade efter oss var det riktigt nervigt att kolla hur de närmade sig. Men vi kunde hålla undan i mål.

Den tredje båten var en J80 med en maxad besättning som satsade hårt. Tyvärr höll det inte hela vägen och genackern var svår att bära i de hårda vindarna.

Det blåste så hårt att vi själva valde bort spinnackern på andra benet. Risken för en kinesare var för stor tyckte vi.

Kvar på krogen satt Storsponsorn och hade ett allvarligt möte med Grosshandlaren. Storsponsorn är nu så irriterad på Grosshandlaren att han tvingas passa den vita hunden Malte, i stället för att segla. Dessutom berättade Grosshandlaren att han var tvungen bjuda Storsponsorn på pilsner. Undrar hur det skall gå till hösten när nya förhandlingar skall ske. Egentligen är det lite synd om Grosshandlaren just nu. Han ser inte glad ut och behöver semester.

Hur många ställer upp nästa onsdag? Välkomna.

Eder ödmjuke Skeppare på Amarone

Translate »