Välj en sida

Sista onsdagsseglingen, nu blir det söndagssegling istället.

Red over white = Fishing in the night!

På sjömansspråk betyder det att man skall ha den lampföringen om man fiskar. Det skulle Leif på Lancing haft ikväll. Alldeles innan start fastnade han i ett fiskenät. Tvärstopp mitt i rännan, hur de än skotade hände inget…. Men lösningen kom i form av Katamaranen där en Thulinare dök i och skar sönder nätet som satt runt kölen. Propellern klarade sig så man backade ur. Nytt försök och så satt man igen. Efter 20 minuter var de loss och igång men racet förlorat. Man fullföljde dock. Bra jobbat men fiskarna borde fatta att moderna båtar kräver minst 2,20 i djupgående. Där kostade det ett nät!

Ett spännande race som fick se Grosshandlaren som vinnare. Han testade ett nytt sätt att hissa spinnaren som han lärde sig när han gastade på Amarone. Det gav resultat. Tvåa kom Joacim Lang i Pirouette som efter målgång sa till Grosshandlaren att han höll igen på slutet för att inte gå om. Då hade värdet på Grosshandlarens båt sjunkit. Grosshandlaren vill ju sälja sin båt som bekant. Stort gjort av Lang.

Årets Rockie är nu korad. Det är utan tvekan Susanne Thommé och hennes man på GUDRUN. Susanne styr Gudrun med järnhand och seglar bara bättre och bättre. Ohotad trea idag. Susanne tillför verkligen våra onsdagsseglingar något nytt och har brutit ”gubbväldet”. Jag tror mig veta att Storsponsorn till nästa år kommer att satsa sina pengar på GUDRUN istället för på Grosshandlaren. Grosshandlaren kommer att få passa Malte. Men det vet inte Grosshandlaren ännu.

Dagens fyra blev Richard Roth i den fina X-43an. (Slagen av GUDRUN!) Rickard tog detta som en träning inför Watski 2-star som går i helgen. Han tävlar där tillsammans med Lommaseglaren Lasse Jörnvi. Lycka till. Där ställer inte GUDRUN upp i år.

En annan FBK,are som skall segla Watski 2-star är Stefan Hardebo i Hanse 430. Stefan tränade inte utan valde att tvätta båten. Han håller som bäst på att tömma den på solparasoll, hundkorgar, vilstolar, soffor, dammsugare, kaffeautomater, kuddar, köksutrustningar mm som dragits dit av semestervännen Per Ahl. Ni vet han som vakar över oss från sitt fönsterbord på restaurangen. Per har en fin Maxibåt.

Fred ”Smugglaren” i Simsalabim slog på mållinjen ensamseglaren Bertil Grip. Bertil missade starten med över en minut och det straffade sig. Fred sa att han ”lurat” Grip. Fred är en liten lurig jäkel. Bägge kör i Maxi Racers som de verkligen fått fart i nu. Freds båt kommer att gå ännu fortare när han fått ut alla smuggelflaskorna som han stoppat undan i båten. Ryktet säger att han fortfarande letar efter 22 flask0r som är väl undangömda. Vet inte om det stämmer.

J80 med Jonas Andersson, de som har konstant svårighet med genackern, kom i mål som 7,a precis före en jublande och studsande Inge Qvist. Inges glädje visste inga gränser när han äntligen slagit Lancing i ett onsdagsrace. Han visste inte då att Lancing suttit fast i nätet i 20 minuter. Berätta det inte för honom. Inge behöver den segern.

I mål (vid ölen efteråt), var det som vanligt härliga samtal och tips som delades ut. Mycket snack om att det är segling mot Skanör i helgen. Light Wessel. Grosshandlaren och FBK vann förra året men det ser tufft ut i år. Vi har tyvärr alltför få båtar som kan ställa upp. Hoppet står till Grosshandlaren, Lang, Lancing och någon till. Amarone kan tyvärr inte ställa upp. Halva besättningen är och seglar VM i X35 i Danmark.

I håller alla tummar för FBKarna, varhelst de tävlar i världen.

Nu blir det inga fler onsdagstävlingar. För mörkt på kvällarna. (ännu svårare att se fiskenäten). Nu kör vi på
Söndagarna i stället.

Vi ses kanske redan på söndag?

Eder ödmjuke skeppare på Amarone, denna gång gast på Pirouette.

Resultatlistor

Translate »