Prästen seglade till Dragör!

Rubriken är egentligen värdig en kvällstidning eftersom Prästen inte var med idag utan istället var på en egen seglats till just Dragör och kom hem för sent till start helt enkelt. Många deltagare undrade var han var och alla saknade honom.

Men det blev race ändå. Chefen hade lagt en långbana ut till Fyhrern och via Foteviken hem mot mål. En lång, lång kryss upp och sedan nästan undanvindar hem. Stark vind hindrade inte 7 båtar att ge sig ut och tampas med makterna. Amarone startade näst sist med J80 bakom som var mycket sen i starten. Vi valde tillsammans med Jocke Lang att ta bra höjd och hålla oss mitt i banan. Övriga fältet gick inte lika högt, slog ut mot Skanör och tappade med detta distans. Vid Fyhrern, var Chefen i Balladen Todelo först, tätt följda av Jocke Lang i Pirouette, som var mycket mycket nära Fyhrern, som trea rundade Amarone. Efter Fyhrern tog vi lite extra höjd och hissade sedan spinnaren som enda båt med mycket tyg denna kväll. Det gav resultat och det var som att lägga in en dubbelturbo när vi efter halva det benet var i ledningen som vi sedan inte släppte. Spinnaren var uppe hela vägen hem och det riktigt fräste om bogsvallet. Lang kom tvåa och Chefen trea. Det kändes som den gamla goda tiden och Chefen bara njöt och log hela kvällen. Idag var han inte heller ensam i båten utan kunde glädjas med hela besättningen. Jocke Lang var så lycklig att han efter målgången som tvåa gjorde ett eget ärevarv in framför Toppenbryggan för att sedan gå ut till liggplatsen på stenpiren. Jocke längtar nog inåt.

J80,(Xstar) pinnad av Jonas Andersson och slutade fyra, körde med sin genacker och den höll på att kosta dem hela båten när den inte kom ner som den skulle vid målgången utan man fortsatte med hög fart mot stenpiren. Från land såg det dramatiskt ut men allt gick väl och med några meter undveks en katastrof. Lätt överdrivet men bra jobbat. Allt för publiken.

Boxaren Kvist fick några råd ”under racet” och skotade då sin Bavaria JoFi lite hårdare denna gången och tog till och med lite höjd på kryssen. Annars är Boxaren känd för att pressa sig i halvvindar. Kvist förstärkte med en gast från Prästens stall och detta gjorde båten gott. Där ser ni, även om prästen inte deltar så påverkan han. Boxaren slutade som sexa.

Smugglaren Fred, som slutade femma, såg illmarig ut innan start och hade säkert något lurt i tanken men fick inte ut det i tävlingen. Han hade setts mixtra med en extra propeller och extra luft i separata tankar. Han är inte dålig han. Idag hade han sin gode vän från Kreta med igen. Bo Sjölander heter han förresten.

Apotekaren i matchande flytväst med sonen seglade sin Albin 78 (Lotus), och kom efter hårt slit in på sjunde plats. Han hade god uppsikt på fältet.

Alla båtar inne innan duggregnet satte igång.

Nu undrar ni nog vad som hände Grosshandlaren. Mannen, myten och legenden som sätter avtryck var han än sätter sina fötter. Jo, hans chef, frun, hade bokat semestersegling med honom i Danmark…. Jag vet att Grosshandlaren lider men där kan han inte sätta emot något. Då åker han överbord. Hans fru har mer muskler än Storsponsorn. Jag såg när ”Ruffhäxan” gled ut ur hamnen, tungt lastad med pilsner så att Grosshandlaren skulle kunna döva tankarna på att han missar onsdagsseglingen. Men han slipper ju tjatet från Storsponsorn i alla fall. Ryktet säger att Grosshandlaren skall köpa en trimaran och att han skall provsegla en sådan i Danmark. Hur skall han få plats med den i vår hamn? Det får nog bli så att han lägger sin katamaran i Skåre, Abbekås eller någon annan hamn i närheten….

Nytt race nästa onsdag!

Eder ödmjuke skeppare på Amarone.

Resultatlistor

Translate »