Dagens visdomsord: – ”Så går det när du inte läser din aftonbön”

Orden är från prästen och de var direkt riktade till Grosshandlaren efter det att prästen slagit Grosshandlaren på mållinjen efter en stenhård duell på slutet av banan. Prästen slog Grosshandlaren med EN båtlängd och tog därför hem 2;a platsen. Vann gjorde Amarone, inte helt utan besvär på näst sista benet, då genuaskotet fastnade ordentligt i vinschen. Men det löste sig till slut.

Tävlingens 4.a blev Jocke Lang vars kommentar på bryggan efter racet säger allt: – Jag kom i alla fall fyra! OK att jag skörade min spinnacker men detta är en materialsport…… Jocke Lang gjorde som Grosshandlaren och Amarone, behöll spinnaren uppe på den mycket branta bogen från bojen till Fyhrern. Efter en ”mycket nära broatch” där hustrun klagade skakande och högljutt att det kom in vatten i sittbrunnen så började Jocke skota spinnaren ännu hårdare, men problemet vara bara att 5 kvadratmeter i toppen saknades. Den delen flög iväg med en farlig fart i riktning mot Dragör. – Skit i det sa Lang, vi vänder inte efter det tyget, segelmakaren får jobba hårdare nu. Lang är en riktig tuffing. Undrar bara om frun Liz följer med ut fler gånger.

12 båtar till start känns toppen. Hård vind i början och sedan avtagande. En härlig kväll på havet med andra ord. Övrigt att notera från dagens race är att Chefen Janne Jonsson nu är riktigt på banan. Ensamseglade hem en hedrande 5:e plats. Det är kul att se Chefen på banan igen. Han behöver komma ut och vädra skägget. Inte bara slita i vårt garage med krånglande utombordare. Näste ensamseglare i mål var Per-Jonas. Som vanligt en akrobat ombord på sin Scumulus. En riktig seglare som idag förundrade alla med ett eget vägval långt inne i farleden på kryssen för att senare konstatera: Va gjorde jag där egentligen?

Av resultatlistan ser ni de övriga placeringarna så därför blir inte denna krönika så lång. Än en gång konstaterar vi att våra egna klubbtävlingar smäller högre på intresseskalan än de race vi kör mot Skanör varje år. Tyvärr blev det Skanör som tog de första fem platserna i år. Detta vid förra helgens regatta. Inget att göra åt, bara att gratta dem. Vilka kan ställa upp på Light Wessel Race hos dem i år för vi får väl inte bara ge dem segern och vandringspriset tillbaka.

Sen måste vi bara berätta om det krismöte som ägde rum i Grosshandlarens båt direkt efter målgången. Storsponsorn kom med svart blick och hunden Malte under armen men, håll i er, Storsponsorn hade sin fru med sig denna gången så nu är det allvar…. Undras vad det diskuterades. Kanske var det att Grosshandlaren sålt sin katamaran i veckan, och inte berättat detta för storsponsorn? Eller är det så enkelt att storsponsorns fru fått nog av pengarullningen…..

(Storsponsorn har en jättefin båt på KBV bryggan, var annars? I helgen bjöd han ner undertecknad på en pilsner i båten, men han försökte inte göra några påtryckningar eller få mig nämna mina källor. Det gör aldrig vi ”journalister”).

FBK,arna Martin Strandberg och Niclas Gerdbo firade EM-guldet i FARR 30 med att delta i Sandhamn Race week i klass FARR 30. Resultat: 9 segrar av 9 möjliga. Det visar på klass och motståndet var tuffast möjligt. Grattis igen. Men jag vet att en onsdagssegling smäller minst lika högt för dessa mästare. Synd bara att de tävlar för MSS. Men vi nöjer oss med att de har hjärtat hos FBK.

Eder ödmjuke skeppare på Amarone.

Nästa onsdag är det nytt race igen!

Resultatlistor

Translate »