Välj en sida

Kamrater

Det är med stor glädje man ser och hör fåglarnas kvitter blandas med ljudet från alla putsmaskiner och rengörings aggregat med män och kvinnor som sliter med sina båtar i stressen av att få så mycket gjort som möjligt för man vet ju inte när det blir 10 grader plus nästa gång.  Ett annat säkert vårtecken är våra hamndagar som denna vår slagit rekord i uppslutning från medlemmar där målning av klubbhuset var en dom stora aktiviteterna. Så denna sommar kan vi med stolthet visa upp vårt klubbhus för alla som kommer förbi oss i hamnen.

Planerna för att etablera nya båtplatser i kanalen fortskrider då dom gamla bryggorna nu är så gamla att reparera dom skulle kosta oss alldeles för mycket pengar. Vi har nu kommit så långt i våra förhandlingar att vårt arrende skall omfatta området mellan Södra slussen och Norra slussen och nya flytbryggor kommer att införskaffas och läggas på Ljunghusen sidan då vi inte kan lägga några flytbryggor på Östra sidan. Framtidsgruppen jobbar med detta och kommer att ta fram ett förslag på genomförande och kostnad som sedan skall presenteras för styrelsen och FBK medlemmar för att få go eller no go för projektet.

Som ni kanske hört kommer Gula ladan att rivas och vi kommer att behöva ny lokal för våra inventarier så vi har för ett tag sedan skrivit ett nytt avtal med Sjöfartsverket att hyra Garaget  (gråa huset med 2 portar) istället.Garaget kommer att rustas upp för att klara våra behov och verksamhet.

Bar Porto kommer även denna sommar att erbjuda god mat och dryck tillsammans med andra entreprenörer på  Food Court (dock ingen sand denna gång). Det planeras även för 2 nya toaletter som kommer att nås från restaurang delen.

Det arbetas även för fullt med en kortsiktig och en långsiktig plan för Östra sidan i hamnen och hur den kan bli ett nytt marint center med bunker, spolplatta, kran och ny slip tillsammans med Sjöräddning, sjö-scouter, Sundsgymnasiet, och Wave marin m.fl.

Vi kommer att i slutet på Juli med anledning av att FBK fyller 60 år arrangera en segelbåts tävling (ORCi) båtar tillsammans med ett antal olika aktiviteter på hamnplan (mat, dryck, lek, musik) mer om detta kommer från aktivitetsgruppen.

Ett annat säkert vårtecken är att vår seglarskola startat och efterfrågan på seglarskolas platser är glädjande stor och vi kommer att ha full aktivitet hela sommaren med både barn och vuxna. Sundsgymnasiets elever som hyr in sig hos oss har sedan en tid tillbaka varit mycket aktiva och varit ute i nästan alla väder under säsongen. Onsdagseglingarna kommer att dra igång i slutet på maj och intresset är stort denna sommar.

En liten påminnelse vill jag rikta till er alla att hämta ut sitt Båtplatsmärke då det underlättar för våra hamnvärdar och eventuell blåljus personal att identifiera båt och ägare vid en oönskad händelse

Med detta vill jag önska er en galet fin sommar.

Fair Winds
Patrik

Translate »