Så här några dagar in på det nya Året vill jag passa på att önska Er ALLA en riktigt god fortsättning på det nya året.
Vi har ett nytt år framför oss som innebär många händelser och åtagande, en del nya och en hel del gamla ”måsten” som alltid görs för att klubben skall fungera.

Det som ligger närmast i ”Pipe line” är det möte Vellinge kommun skall ha med generaldirektören för Sjöfartsverket, vilket sker under januari månad, där vi ju verkligen hoppas att det skall leda till något konstruktivt för FBK och vår framtid. Återkommer om detta så fort jag fått besked på hur det gick på mötet- och vad det kommer att innebära för oss.

Vi har vidare den nya restaurangen som ”skall på plats” och det jobbas febrilt med att få saker och ting på plats och att det också fungerar som det ska! Denna säsong kommer det säkert att bli välfyllt på restaurangen med båtgäster och medlemmar som äntligen blir serverade mat och dricka, som till ett rimligt pris kan avnjutas och inmundigas i restaurangen.

En arbetsgrupp har skapats för att se över de administrativa rutinerna för hamnkontoret och vi kommer att lägga om en del rutiner och arbetsuppgifter, så de blir enklare och mer tidsenliga. Här kommer också ett nytt system för fakturering som innebär att varje medlem måste vara noga med att i tid betala in de fakturor som Ni får hemskickade till Er för att undvika påminnelseavgifter.

Under förra året hade vi ju som bekant ändrade broöppningstider. FBK har fått skicka in en redogörelse på hur vi tyckte det fungerade och vad som kanske skulle kunnat göras på ett annat sätt. Vi inväntar nu en slutrapportering av vad olika instanser har tyckt och hur det kommer att bli detta år.

Svenska Sjö försäkringsbolag kommer ner till FBK under januari månad för att dels se över klubbens försäkringar men även hitta ett datum för de medlemmar som står i begrepp att ändra/flytta sina försäkringar till ett bolag som faktiskt alla medlemmar har del i !

Med dessa ord vill jag också önska Er ett ”Gott Båt År”
Rickard Sommarin Ordf.

Translate »