Välj en sida

Då har ytterligare en månad försvunnit från vårt närminne – men det är inte utan att man känner att för varje dag som går kommer vi närmare den dagen båten hänger i kranen och sen är det ”nästan” segelsäsong igen! Det har nog varit/kommer att bli, dagar som man slitigt under – vid sidan och ovanpå båten för att få just sådan glans man vill ha – nu gäller ju detta absolut inte alla (mig inberäknat) utan har slarvat lite grann med finishen – men den går nog lika fort/sakta ändå. Hur som helst man ser sommaren och segelsäsongen framför sig – då allt bara flyter på.

Vi har denna månad haft ett Årsmöte och man kan väl påstå, utan att ta i, att det var ett möte som gick väldigt smärtfritt utan några större ovationer!

Vid detta möte tackade vi av Susanne Thomee som förtjänstfullt dragit i tåtarna gällande ungdomssektionen och vi är tacksamma att vi idag har en ungdomssektion värd namnet! Vilket är Susannes förtjänst tillsammans med övriga i U-sektionen.

Annat som är av vikt är att även i år (denna säsong) kommer medlemmar att få 10%:s rabatt på Näsets by the Sea mot uppvisande av ”medlemskort” som kan hämtas ut hos Hamnkaptenen.

Just för tillfället läggs mycket focus på Trafikverkets avsikt att ändra ”öppettiderna för bro över Falsterbokanalen”.  FBK kommer att återigen skicka in ett remissvar för att på så sätt försöka påverka utgången av vad som kan komma. Sista ordet är inte sagt men vi slåss mot de stora ”elefanterna”     Vi kommer  fortlöpande att informera alla medlemmar hur läget är.

Säsongen är så långt gången att våra klubbtjänstgöringar är i full gång och det är verkligen trevligt att vara på plats och känna ”medlemsatmosfären” där alla kämpar på, efter bästa förmåga och mycket blir gjort – det är absolut inget självspelande piano utan vi måste ha någon/några som håller i taktpinnen, vilket Micke o PJ gjort förtjänstfullt. Att sedan en del korvar blivit brända är inte deras fel.

Söndagsarrangemangen fortsätter med samma intensitet d.v.s. varannan söndag/lördag och det går bra att läsa på vår hemsida vad som är på G nästa gång! Lära sig olika knopar med Sjöscouterna och SSRS info ”från larm till – hemma i säkert förvar” Väl mött!
Rickard Sommarin
Ordf.

Translate »