Välj en sida

Ordförandes brev februari 2017

Februari är väl inte världens roligaste månad – mörk – kall – grå och trist, det som är positivt är att den innehåller inte så många dagar och man kan sitta på kvällarna och planera inför kommande båtsäsong.

Sk.BF (Skånes Båtförbund) hade under februari bjudit in till Miljökonferens och vi hade delegater på plats för att lyssna på hur Svenska Båtunionen arbetar med miljöfrågor – där var även representant från Länsstyrelsen, om deras syn på miljöfrågor  – här var väl bottenfärger på båtar det inslag som alla bör tänka på nu när man sitter hemma i sin kammare och planerar inför vårens stora ”renovering” av botten på båten.  Ett giftfritt alternativ är det optimala om man skall tänka på naturen – och det gör väl alla!    Man får gå till botten med problemet/lösningen!Vi har också haft en inspektion under huset och då framförallt under restaurangen som visar en del ”tankevurpor” när de installerade el och vattenrör och en diskussion kommer att tas med krögaren om att de fel som finns måste åtgärdas och det rätt snart annars är risken att någon kan bli skadad.

Klubben bjöd på kaffe och fastlagsbulle söndagen den 26 febr. och det var en trogen skara som dök upp och gjorde denna dag minnesvärd.

Årsmötet står på agendan den 29 mars – då jag hoppas att så många som möjligt kommer för det är en del i styrelsen som har för avsikt att lämna på grund av olika skäl och som kommer att tackas av. Likaledes så är det en del som kommer att väljas in, om mötet så medger.

Fram tills dess – Ha en fortsatt skön Mars månad

Rickard Sommarin

Ordf.

Translate »