Välj en sida

Ordförandes brev januari 2017

Knappt hade vi hunnit slicka såren efter händelsen med Urd den 26 dec, förrän det var dags för nästa uppvaknande och det var när HELA Öresund sköljde in över vår hamn med allt vad det förde med sig!   Aldrig tidigare, vad jag vet – har vi haft så högt vattenstånd (1.53cm), man var tvungen att ta stövlar på sig för att ta sig fram till klubbstugan. På eftermiddagen den 4 jan. blåste det upp och vattennivån var som högst mellan kl. 21:00 och 22:00, vid 23-tiden kunde man se att Öresund hämtar hem ”sitt” vatten igen. Vad blev då följden av detta? Vi hade trotjänarna nere i hamnen som såg till att inga båtar hade slitit sig samt säkerställde elen i hamnen – kopplade bort den el som låg i vatten och kopplade på det som gick att slå på. Ibland skall man ha lite tur – och det hade vi då vattnet INTE nådde in i vårt klubbhus. Det som däremot hade hamnat överallt i hamnen var tång och det utfästes en extra klubbtjänstgörings dag den 8 januari. Då var det dags för Kung Bore att trädda in och det blev plötsligt 7-8 minusgrader och man skulle kunna ha en familjedag med skridskoåkning på isen vid parkeringsplatsen. Ett nytt utskick om att påföljande söndag var det dags att hjälpa till att forsla bort tång och annat bråte. Det var fantastiskt att se så många (27 st.) som var nere vid klubben och hjälptes åt att forsla bort skiten – man är stolt att man är medlem i en klubb där alla ställer upp för varandra.

Vad hände sen: Vi har haft ett möte med Johannes på Märtas restaurang som presenterade en ny medarbetare som skall hjälpa till att dra det tunga lasset på restaurangen i egenskap av ”delägare/samarbetspartner” de hade nya idéer som de presenterade och vi kan nog med tillförsikt se framemot en ny båtsäsong med nya inslag och en annorlunda varierande meny.

Vår hemsida är det många som har åsikter om, och det är/var endast ett par st. som kunde hantera hemsidan – så klubben (Robban) erbjöd en grundläggande kurs i hur man kan lägga in artiklar på egen hand för att avlasta våra webb fantomer. Uppföljnings/fortsättnings – kurs är på gång.

Årets första styrelsemöte: Där bestämdes det att vi skulle anlita dykare för att få en bild av om något hade tagit skada efter de två stormarna – resultatet har redan lämnats av utförarna som skriver att det är bara marginella avvikelser vid infästningar på botten.

4 representanter från styrelsen kommer att deltaga i Skånes båtförbunds MILJÖKONFERENS den 15  febr. på Lagunens båtklubb. Det är väldigt viktigt att klubben håller sig a-jour med vad som är på gång när det gäller bottenfärger för båtar.

Framåt i tiden: så har vi en båtsäsong vi ALLA ser framemot och innan dess ett årsmöte i mars. Vi har också planerat in några båtrelaterade aktiviteter och även trivselkommittén har planer på att medlemmarna skall kunna träffas under trivsamma former – och detta återkommer vi med i form av utskick till Er alla och en ”blänkare” på hemsidan.

Fram tills vi hörs/ses nästa gång – ha en skön februari månad.

TACK till alla er som ställde upp före – under – efter översvämningen – Ni är Guld värda!!

 

Rickard Sommarin

Ordf.

Translate »