Välj en sida

Hej
Vi har nu gått in i ett nytt spännande år med – nya utmaningar – nya förhoppningar och nya ambitioner och på tal om utmaningar, vilket Ni säkert har läst på mail, så kommer vår hamnkapten Stefan Rosenqvist att gå i pension och hans sista arbetsdag är den 30 april. Utskick har gjorts till alla medlemmar om det finns någon som skulle kunna tänka sig att ”axla” rollen som hamnkapten med allt vad det innebär – kravspecifikation är under bearbetning – kontakt har tagits med arbetsförmedlingen för att se om de kan hjälpa oss och vi har i dagsläget redan fått in ett antal sökande. 

En annan mycket viktig utmaning är att hitta medlemmar som skulle kunna hjälpa till med vår Ungdomssektion – för att där förmedla de kunskaper man själv har, till de ungdomar som vill förkovra sig i segling – vilket också är grogrunden för FBK:s återuppväxt av duktiga seglare.  Det finns idag många som sitter inne med fantastiska kunskaper och som kanske vill eller kan hjälpa till att förmedla dessa till våra unga seglare. Hör gärna av Er till ansvarig för ungdomsavdelningen.

Inom kort kommer Ni att få en avisering om årsmöte i mars och även här vill vi flagga för att få lite hjälp med fler deltagare i respektive kommitté. Så känner Du att du har lite tid över är Du välkommen att kontakta den kommittéansvarige som kunde passa just dina kunskaper eller intressen.

I övrigt har denna månad varit väldigt återhållsam gällande information från kommunen eller Sjöfartsverket när det gäller hamnen och dess framtid.

Visionsgruppen har träffats ett par gånger under den senaste tiden och försöker nu bringa klarhet i vad saker och ting kommer att kosta och utifrån det ta fram kalkyler i förhållande till arrendetiden.

Glöm inte att läsa Dina mail framöver – det kommer många intressanta aktiviteter!

Vi ses i hamnen och på söndags fikat!

Rickard Sommarin
Ordförande

Translate »