Välj en sida

Sköna Sommar – Härliga Juli!

Knappt hade ett par dagar gått i juli förrän det var dags för en av årets höjdpunkter Näsets Runt – en tillställning många sett fram emot och som man förberett sig med att trimma segel – vaxa båten – vara ute och springa i naturen för att allt skulle vara i bästa trim. Allt i syfte att vinna denna ärofyllda tävling. Liksom tidigare om åren var det många som hade anmält sig i de olika klasserna och det blev en spännande dag. Resultat av de olika klasserna går att läsa på FBK:s hemsida.

Parallellt med denna tävling gick även Leader Board J/24 Swedish Open med deltagare från Sverige Danmark Tyskland med 11 deltagande båtar i 8 race. Även här kan man se resultatet på hemsidan.

Efter prisutdelning i de olika klasserna var det så dags för dagens tredje tillställning – ”Efterfesten” där över 120 personer hade anmält sig och som blev en minnesvärd afton för många – man kan kanske citera Hasse Anderssons låt ”Det var dans och hålligång uppå logen natten lång det var sommar det var guld och gröna skogar” Klubben har fått tackbrev från J/24 förbundet som gärna vill återkomma vid nästa tävling och tyckte det var JÄTTE-trevligt och bra arrangerat.

Åter till vardagen har det kanske inte hänt så värst mycket då många varit ute och seglat på sin semester.
Men hamnen har fungerat bra under denna tid och då får man återigen tacka de hamnvärdar vi har och som skött alla problem med bravur! Utan dem hade nog inte klubben fungerat med allt vad detta innebär. Har på nära håll följt dessa ungdomar och blivit imponerad av hur de agerar i olika sammanhang – från att hjälpa till med förtöjning och betalning på tyska och engelska, till att ”laga” biljettautomaten som kanske inte har fungerat 100 %-igt denna säsong och mycket, mycket annat!

Juli månads andra evenemang var Havets dag som gick av stapeln den 31 juli och som är en tillställning där föreningar i Vellinge som har någon form av koppling till Havet deltager. Även detta blev en lyckad tillställning (som kuriosa kan nämnas att det såldes över 700 korvar). Alla föreningar var nöjda med dagen och de hade fått framföra sitt budskap till de besökare som hade tagit sig tid att besöka oss. En presentation som var välbesökt var om det Kanadensiska bombplanet som ligger utanför Falsterbo. Ett annat var när politikerna gjorde upp om vem som var snabbast över kanalen och som inte tog ”sig vatten över huvudet” – de såg lika blöta ut allesamman J.
Vellinge kommun hade sin visionslokal öppen så att medborgare/besökare kunde ta del av hur de vill att Falsterbokanalen skall se ut i framtiden – även FBK:s vision var föremål för visning under hela dagen.

Med dessa arrangemang och tillställningar såsom – Näset Runt – Havets Dag – Visionsgruppen – finns det givetvis en organisation bakom som jobbar i det dolda och som kanske inte nämns i något sammanhang i den utsträckning som det borde. Därför vill jag och styrelsen tacka för allt jobb Ni har lagt ner – och jag vet att dessa personer verkligen känner igen sig och tar till sig detta tack.
Utan Er hade klubbens arrangemang och tillställningar ALDRIG fungerat. Vi vet att Ni finns och alltid ställer upp – återigen TACK för att Ni finns till och ställer upp !!

Ha en fortsatt skön sommar och semester,

Rickard Sommarin
Ordförande

Translate »