Välj en sida

Ordförandes brev maj 2017

Denna månad är det väl alla som tänker ”nu händer det” och de flesta menar säkerligen vädret, då det sakta men säkert blir varmare och skönare och man går och sneglar på grillen och tänker att nu är det snart dags för den första grillaftonen (har hört att någon hade det till Nyår).

Maj månad har också varit för klubben ” nu händer det ”, men det hände aldrig. Eller rättare sagt det hände men utgången var kanske inte vad vi hoppades på och då tänker jag på det möte som Vellinge kommun och Sjöfartsverket hade i mitten på maj. Det enda man kan säga i skrivande stund är att de inte blev riktigt överens om hur det här skulle lösa sig – men från ”säkra källor” så ser vi ljuset i tunneln och vi får hoppas att det inte är ett tåg. Vi i klubben bör med tillförsikt se fram emot att det kommer lösa sig för oss alla så vi kan få en drägligare framtid.

Vi har, som Ni nog redan vet, ett krav på oss att vi skall möta det miljökrav som kommer att ställas på oss inom kort – men för att möta dessa krav måste vi samordna oss med kommunen för att hitta en lösning på detta krav.

En dialog har förts med Ola Gustavsson som är Miljöansvarig i Vellinge kommun och vi har delgett honom vårt förslag på hur vi tillsammans kan lösa dessa krav. En dialog förs med styrande i kommunen i en positiv anda – sen får vi se hur slutresultatet blir.

Sen inträffar den där dagen i Maj, som alla får kalla rysningar inför; nämligen att just denna dag skall det vara tomt på östra sidan på landplatsen – och tänk – hade det inte varit för den kraftiga vinden denna dag så hade ALLA båtar varit nere i ”god tid” även i år. Vet om att detta inte mottas med glädje från de som av olika anledningar blivit försinkade, men tyvärr så är den krassa verkligheten så, just för tillfället!

MEN NOG SER DET VÄL MYCKET TREVLIGARE UT NU PÅ ÖSTRA SIDAN (jaja vaggorna kommer bort nästa vecka)

Så här ett par dagar in i juni vill jag passa på att önska Er en riktigt skön sommar och semester med många distansminuter på loggen.

Vi ses på Näset Runt! och efterfesten.

Rickard Sommarin
Ordförande

 

Translate »