Ordförandes brev mars 2017

Då har vi avverkat mars månad också – och vad har då hänt denna ”Kattmånad” som även förr kallades ”Vårmånad”?  Vi har gått över till sommartid vilket då innebär att båt säsongen närmar sig med stormsteg – och inte bara det, utan även slitet med att få båten i trim – slipa – måla – putsa och gnida, se till så att motorn inte farit illa under vintern – byta olja och allt annat som det anstår en båtägare och att vi inte har glömt att ställa fram klockan.

Det positiva med att vara nere i hamnen och feja är att man träffar trevligt folk som man kan ventilera sina problem med och få hjälp i form av goda råd vilket är guld värt för en som inte har varit ute på alla de sju haven.

Denna månad är det ju som bekant alltid Årsmöte där styrelsen redogör för vad som hände året innan och det har väl inte gått någon förbi att det var rätt struligt 2016, men i övrigt varit ett år som man minns som året ”då det tog fart igen” – fri tolkning.

Det kan också nämnas att det bedrivs en febril aktivitet i klubbhuset med navigeringskurser och under våren är det inplanerat föredrag och utbildning för våra medlemmar.

Dessutom var Vellinge kommuns representant från styrgruppen på plats och vi hade ett givande möte där Anna Mannfalk redogjorde för att ett inriktningsbeslut skulle tas i början på april vad som skulle ske i hamnen – att det var bred samsyn bland partierna och att detta, om det går igenom, innebär att Vellinge kommun drar ner på delar av deras planerade utbyggnad såsom inga bostäder eller hotell i hamnen – hamnen skall förbli hamn och det mottogs ju givetvis positivt av klubben och som vi med tillförsikt ser fram emot.

I läsande stund finns det artiklar på kommunens hemsida och i Sydsvenskan att läsa.

Till slut – glöm inte köpa miljövänlig bottenfärg inför påsken – då det skall målas och fejas – och så är det varje påsk!

Vi ses i hamnen till Påsk

Rickard Sommarin

Ordf.

Translate »