Välj en sida
Ännu en månad har gått och den har för vissa medfört en del återställningsarbete. Båtar som kanske fått sig en och annan skavank under säsongen skall fixas till, årets sista tur från båtplats till upptagningskaj, för att där lyftas och sättas på plats – några timmars högtryckstvätt så att beläggningen avlägsnas – konservering och därefter täcka båten med presenning – först därefter kan man andas lugnt och tänka på de trevliga seglatser som man fick uppleva under sommarsemestern.

Även vår anläggning med hamn – hus och tillhörande markområde har fått sin uppfräschning på de söndagar som FBK hade klubbtjänstgöring. Mycket folk var på plats de tre dagarna och klubben bjöd på ärtsoppa och punsch, och vid ett tillfälle grilla vi korv. Ett stort tack vill vi rikta till alla som deltagit och gjorde dessa dagar både trivsamma och trevliga och mycket blev gjort.

I övrigt så har vi haft en del givande möten med Kommunen och dess ordförande Carina W. där vi har fått föra fram klubbens åsikter och synpunkter och vi har kommit en bra bit på väg där vi förstår varandras önskemål och möjligheter och med detta nå fram till ett resultat som gagnar både klubben – besökare – medborgare och Vellinge kommun. Det fattas dock ett beslut mellan Sjöfartsverket och Vellinge kommun om i vilken form kommunen skall ”ta över” – köpa eller arrende!

Ni har i dagarna fått en kallelse/inbjudan till – både Höstmöte och en trivsel kväll med Fondue glöm inte komma/anmäla Er.

Fram till dess vill jag önska er många härliga höstdagar i solen! Ta gärna en promenad och kom ner och fika på söndagarna då det bjuds på kaffe och ibland en överraskning (typ kaka)!

Rickard Sommarin
Ordförande

Translate »