Anne Eckhardt 52 år, medlem i FBK sedan 2007.

Anne Eckhardt - medlem

Anne Eckhardt

Familj: Jan Ahldén,  också medlem i FBK
Båt: MY, en Johnson 23
Arbete: Rektor för ett förskoleområde i Rosengårds stadsdel i Malmö
Fritid: Segling, dykning, vandring, trädgård, vänner och familj

Anne är en aktiv FBK medlem. Hon har varje sommar varit HAMNVÄRD under några dagar. En aktivitet som hon uppskattar mycket. Anne berättar om det positiva hon upplevt när hon varit HAMNVÄRD.
”Man träffar många andra FBK medlemmar som man inte annars får möjlighet till och framför allt träffar man många seglare som gästar hamnen. Det är mycket människor och liv och rörelse i hamnen.”

Anne säger också att man som hamnvärd inte bara är FBK:s ansikte utåt och hälsar gäster välkomna till hamnen utan också hälsar många välkomna till Sverige. Seglare som kommer från många andra länder och kanske besöker Sverige för första gången.

”Det är också roligt att hjälpa gästerna med diverse råd och information. Det är t ex gäster som ska besöka Falsterbo Horse Show och undrar hur man kommer dit, eller folk som vill ha tips om krogar eller sevärdheter. Att ha möjlighet att låna cyklar är mycket uppskattat av gästerna” säger Anne.

Anne berättar att efter morgonrundan bland gästbåtarna brukar hon köpa bullar på Annas bageri och äta frukost i båten, en skön avkoppling. Hon rekommenderar alla medlemmar att någon gång prova på att vara HAMNVÄRD.
”Det är verkligen både roligt och givande”!

Sommarens seglingar med MY går till Hven och sedan norrut på den danska sidan. ”Vi får se hur långt vi kommer” säger Anne.

Hon är fortfarande nybörjare men en välutbildad sådan. Anne och Jan har haft båt i tre år och Anne har redan hunnit ta Förarbevis, Skepparexamen och VHF certifikat!
Den framtida drömmen är att segla i kanalerna till Medelhavet, dock med en större båt än deras nuvarande 23:e fotare.

Vi önskar lycka till och många sköna seglingar framöver!

Translate »