Vi räddar liv till sjöss

70% av all Svensk sjöräddning – det talar sitt tydliga språk

Sjöräddningssällskapet har en enda uppgift – att rädda liv till sjöss. Förra året gjorde vi 3274 utryckningar. Och med ett enda mål – noll döda till sjöss – kan vi inte bara fokusera på sjöräddning. Vi vet att förebyggande information, forskning och utveckling dessutom är viktigt.

I över 100 år har Sjöräddningssällskapet, en ideell förening, haft uppdraget att rädda människor i sjönöd. Idag har vi 66 bemannade räddningsstationer längs vår långa kust. Tack vare 1800 frivilliga sjöräddare finns det alltid en besättning som ställer upp dygnet runt, året om. 15 minuter efter ett larm ska de vara på väg ut ur hamnen, och inom en timme ska de nå den nödställde. Det ställer stora krav på både besättning, utrustning och placeringen av våra stationer.

Svensk sjöräddning vilar på den frivilliga insatsen

Våra frivilliga sjöräddare arbetar till vardags som snickare, läkare, fiskare, säljare, rörmokare, lärare, företagsledare och allt möjligt annat. På sin fritid är de kvalificerade sjöräddare som rycker ut för dig i alla väder.

Nu söker vi fler frivilliga Sjöräddare till vår station vid Falsterbokanalen.

För att ingå i en jourbesättning måste du vara i räddningsbåten på 15 minuter efter larm. Du måste alltså bo eller arbeta nära Falsterbokanalen. Det finns olika jourlag som verkar på olika tider under dygnet, så arbetar du utanför Näset under dagtid kan du med fördel ingå i en kvälls och nattjour. Du måste vara 18 år, eller 16 år med målsmans godkännande. Du måste också vara fullt friskt och ha en normal kondition.

Som frivillig får du kontinuerlig utbildning på lokal nivå, samtidigt som vi genomför regionala och nationella utbildningar i egen regi och i samarbete med Sjösäkerhetsskolorna på Öckerö och Arkö. I utbildningen, som är certifierande, ingår bland annat personlig säkerhet, överlevnad, brandövning, sjukvård, navigation, radio- och båtkunskap. Våra besättningar övar tillsammans flera gånger i månaden.

Är du intresserad?

Ta kontakt med vår uppsyningsman, Joakim Tolf, via nedan länk (mail).

Klicka här för att skicka mail till Joakim

Välkommen som Sjöräddare!

Translate »