Välj en sida

LILLA VM ÄR AVGJORT, Alltså FBK,s Onsdagsseglingar!

Så var det då klart, det som började i härlig försommarstämning den 18 maj och slutade nu i härlig sensommarstämning den 9 september. Början på Onsdagar och avslutning på Söndagar. Så är det på Lilla VM.

Eftersom jag som ”krönikör” vill vara ödmjuk så känns det lite konstigt att utropa sig själv som segrare. I år igen. Men så är det bara. Nu klarar jag mig personligen undan rätt bra eftersom den största delen till segern skall tillskrivas mina söner Niclas, Micael och Joacim. Vi är ett riktigt fighting team som i år kompletterats av ”Lomma-Stefan” ibland. Vi är stolta över pokalen allihop.

Nåväl, dagens tävling startade i lätta vindar med ett åskväder hela tiden väster och norr om oss. Blixt och dunder på lite avstånd och alla trodde nog på ökande vindar. Men tji fick vi. På slutet var det nästan syrebrist.

Starten togs rätt snart av Berti Grip i Nemo. Spinnaren hissad och med fart var han (vi) i ledningen ända till FYHRERN. Där kom elaka Grosshandlaren förbi. Lätt leende och med en farlig fart. Sen seglade nästan alla om oss, vi hade bara stor och fock, det tyget räckte inte långt idag. Minst Genua var vinnarkonceptet på halvvinden/kryssen tillbaka.

Inne mot vikingabyn seglade X-35 an om oss och mot Skanörhållet kom resten av fältet ångande med storbåtarna X-ar och Grey Pearl som riktiga färjor. De hade god nytta av sina stora segel och sin långa vattenlinje idag.

Vid näst sista rundningen blev det lite trångt för Luftkungen Hardebo, X-35 an gjorde det trångt för honom och mitt i detta så fortsätter X-43 an in mot land!!!! Vanudå? Hur skall detta gå? Men Rickard Roth visste nog mer än vi andra att det var högvatten så hans väg mot mål, där det normalt är 1,5 meter djupt visade sig lyckad. Vid målbojen skämde han livet ur X-35 an som med en marginal på kanske två fenderbreddar fick vika undan. X-43,an X-ar gick i mål som dagens tvåa. X-35 an som trea. I och med denna taktiska triumf av Rickard Roth så knep han den tota tredjeplatsen. Kepsen av! Rickard Roth kan segla han.

Vann idag gjorde Grosshandlaren. Dagens resultat räckte till en sammanlagd andra plats i Lilla VM.

Fyra idag blev luftkungen Stefan Hardebo. För dagen förstärkt med Lomma-Stefan och Chefen. Lite lättare på tre man tycktes det. Chefen var i alla fall inte dyngsur av svett idag.

Att notera speciellt idag var några historiska händelser. Katamaranen tippade runt…. I dessa lätta vindar. Bägge hamnade i plurret och det tog man inte ifatt. Men den största händelsen var nog den att Inge Boxaren, (Vår egen Usain Bolt), Kvist var med i fältet hela racet. Han kom inte sist idag utan slog Smugglaren Fred i Simsalabim med klar marginal. Det finns hopp för Kvist! Men jag vet att han tagit hjälp ombord av en vinnare. Hemliga bandinspelningar från båten idag vittnar om att Inge fått en hel massa bra tips och fått det bevisat att man kan segla lite högre i vinden…… Idag trimmades det friskt på Jo Fi. Inge var glad idag.

Sen försökte ju Smugglaren efteråt förringa nederlaget med att han ”gav bort” platsen till Inge. Det skall du inte tro på Inge. Fred är en fighter.

Efter målgång var det fest runt grillen. Kanske inte direkt, eftersom ett hiskeligt regnväder kom över oss och fördröjde det hela. Just när första lasset korvar lagts på. Vem räddade grillen då? Jo, Inge Kvist. Med dödsförakt greppade den lille mannen en stor plastskiva i garaget. Med den över huvudet sprang han mot grillen och täckte sedan glöden mot regnet. Inge, du är ett geni! Du räddade grillningen. Det såg kul ut när man bara såg hans ben under taket.

Jag vet inte vad seden att kasta vinnande skepparen i sjön kommer sig av. Hur som helst så kunde jag inte undvika att fyra starka män, tog min segercigarr ur munnen, och helt sonika bara hivade mig ner i det riktigt kalla vattnet. Men det var det värt. Även om det bara var 2cm kallt i sjön idag.

På dagens bilder som Inge Kvist tagit kan ni se hur kul vi hade det.
Klicka här för att se bilderna

Nästa år tar vi nya tag. Då kanske någon annan åker i sjön.

Nästa krönika kommer att börja behandla och beskriva de personer som finns bakom namnen som Grosshandlaren, Luftkungen mm så tappa inte intresset för denna sida ännu.

Medaljfördelningen i år blev:
1. Amarone, Team Gerdbo, skeppare Håkan
2. Ruffhäxan, Team KlarSynt, skeppare Grosshandlaren
3. X ar, Team Roth, skeppare Rickard

Resultatlistor

Eder ödmjuke skeppare på Amarone, idag gast på Nemo.

Translate »