Välj en sida

KAMPEN OM PLATSERNA I LILLA VM HÅRDNAR!

Nu hårdnar kampen om platserna närmast efter totalsegraren. Fler båtar blandar sig i striden. Nu senast ser vi en X-35;a som kommit till oss. Det är Per Lidefelt med sin X Box. Per är killen med den röda fräcka DUCATI motorcykeln som vi sett i hamnen ibland. Just nu är båten inte optimerad men de kommer. X-35;an kom idag in som sjunde och sista båt. Men om sanningen skall fram så är just den båten inte den snällaste mot styrman i hårda vindar. Undertecknad vet detta av egen erfarenhet sedan vi seglade just en sådan till VM i Århus tidigare i år.

7 båtar till start i hård vind. Båda ”storbåtarna” Hardebo (Luftkungen) i sin Hanse 430 och Rickard Roth i sin X43 var med. De hade seglat Watski 2-star men var missnöjda med sina resultat där och skulle visa hornen nu istället.

Hardebo hade med sig Chefen ombord och han fick slita hund idag – tungt för två man att köra i starka vindar. Kom i mål som klar 2;a. Rickard Roth kom 3;a i mål men seglade banan snabbast. (Kanske svårt att förstå för den oinvigde, men vi tillämpar jaktstart på lilla VM. Ett tävlingskoncept som sprider sig mer och mer eftersom snabbast i mål är vinnaren helt enkelt). Det är lätt att se från land vem som vinner osv.

4;a i mål hade vi ensamseglaren Berti Grip som trots att han siktade på fel boj efter starten, kom igen starkt. Bertil siktar på att ta en pallplats i år och slåss med Lang, Fred smugglaren och grosshandlaren om dessa platser. Kanske också med Gudrun. Grosshandlaren fegade ur idag (det blåste för mycket tyckte han). Storsponsorn var förbannad över detta och knorrade högt i hamnen om detta svek mot Mammon. Han hotade med att Grosshandlaren skulle få passa Malte i en hel vecka. Ni vet den lilla krulliga vita pudeln som skäller hela tiden när han inte blir buren.

Björn Holmgren i Second Lady kom in på en femte plats efter en hård fight med Gudrun som slutade sexa. Gudrun förlorade idag på att hon gjorde en mycket dålig start och sedan fick ett ”tvärstopp” vid andra rundningen. Vad hände där i vindögat? Starten förlorade Gudrun på att de bytt klocka i båten, sa Susann. Det tror vi inte på.

Om ni undrar vem som vann så var det Amarone. Idag med Niclas, Micael och Håkan ombord. Jätteglada efter åttonde spiken i år. För att klara ut alla begrepp och tvivel så är det alltid Niclas vid rodret på Lilla VM. Vi chansar aldrig.

Krogen hade stängt men Mats Krögare och Denise bjussade på kaffe och fralla för de som ville ha. Tack för det.

Nästa söndag är det Söndagssegling igen. Det ser vi redan fram emot.

Från FBK-världen denna helg kan vi berätta att FarrBarr 30 med bl.a Martin Strandberg och för denna helgen inhyrde Joacim Gerdbo, (den yngste i familjen på Amarone), vann sin klass i Hyundai Cup och nu på söndagen deltävlingen i Farr 30 Cup. Grattis. Tävlingarna gick i Nynäshamn. Men som vanligt smäller Lilla VM högre. Det säger faktiskt Martin Strandberg som myntat detta uttryck. I årets Ven Runt placerade sig Lancing med Leif Andersson vid rodret på en femte plats. Grattis.

Eder ödmjuke skeppare på Amarone.

Resultatlistor

Translate »