Välj en sida

Grosshandlaren blev slagen – av storsponsorns plånbok!

Det är väl själve f…, sa Grosshandlaren efter dagens tävling som han vann. Här bjuder man med sin sponsor och så sitter han hela seglingen och slår mig i nacken med plånboken. Han borde skämmas! Man tar med honom på en segling som innebär motvindar = kryss. Det har han ju inte upplevt sen han seglade Optimistjolle. Hans egna båt går ju bara att segla undanvindar med. Den har ju ”tax-köl”

Nåväl, jag tror för min del att Grosshandlaren seglar fortare nu på hösten eftersom hans båt är lättare, pilsnern börjar ta slut. Själv säger han att det hela tiden fylls på…. Det ligger kanske något i det påståendet. Man är alltid välkommen ner i Grosshandlarens sittbrunn på en kall ”bier”. Och jag kan garantera att det är hur kul som helst.

FBK har nu fått sin egen Usaim Bolt. Spexaren Bolt som bjuder publiken på det lilla extra. 10 meter innan målet idag så stannade Inge Boxaren Kvist upp helt, precis som skidåkarna gör för att förnedra sina motståndare, kollade bakåt om det var någon kvar, men det var inga kvar! Inge kanske inte hade full koll på fältet? Inge var siste man. Kul gest i alla fall. Inge bjuder alltid på sig själv. I mål var han som ett argt bi. Surrade och grymtade om att båten inte var optimerad och att hans vinschar gick trögt mm.

Hårda vindar. (8-11msk), 10 båtar till start. Underbart att se. Dagens utropstecken var ”DUKATI” (Per Lidefelt) som nu fått fart på X-35 an, ny mindre fock och ett hemligt proffs ombord. 7 man, varav några tjejer, gjorde susen för båten fulkomligt bara forsade fram. In som tvåa. Man lyfter på kepsen för den seglingen. Och den fartiga båten. Den platsar definitivt in i Lilla VM. Det blev lite diskussion efter tävlingen om att han seglat med svenska flaggan uppe. Juryn sammanträdde omedelbart med Chefen i spetsen och godkände detta. Men bara för denna gång. Jag undrar vad Chefen fick för det? Ingen ifrågasätter vad Chefen bestämmer.

NEMO, med Bertil Grip vid pinnen seglade hur bra som helst idag. Det blev riktig fart i Maxin idag och Bertil sken som en sol med mungiporna uppe vid öronen efter målgången.

Pirouette, med Jocke Lang vid ratten kämpade bra idag. Sov lite extra vid starten och gav Grosshandlaren 35 sek där. Om inte Om varit så hade Grosshandlaren fått stryk idag. Lang var taggad och seglade bra. Det är om hans båttyp, Scanmar 33, man kan läsa i aktuella numret av Båtnytt.

Storbåtarna, Luftkungen Hardebo i Grey Pearl och Rickard Roth i XAR kom in som femma och sexa. Att notera är att Luftkungen drillar Chefen, Janne Jonsson, så hårt med vinscharna att Chefen är helt utpumpad efteråt. Själv står Luftkungen där vid ”rattarna” och myser. Grey Pearl behöver ett helt sjörövargäng ombord. Nu är det Chefen som gör åtta gastars jobb….

Rickard gjorde en riktig ensamsegling idag. Fick uppleva det mesta, inklusive ett timglas, men redde ut det med. Han är en riktigt duktig seglare. I en riktigt fin båt dessutom.

Gudrun, som ligger i förhandlingar med Storsponsorn om att vara med i hans tvåbåtsteam nästa säsong, var lite blekare än vanligt. Kom in som sjua, men seglade som vanligt mycket bra. Det gick bara inte fort nog och valet att köra med ett rev straffade sig på undanvindarna. Ut med hela kjolen Gudrun.

Smugglaren Fred, som seglade ensam idag, var även han lite blekare än vanligt. Det är annars riktigt kul att se Fred ute på havet. Han trivs verkligen. Det syns på hela honom. Fred är en härlig prick. Fred har något visst i sin lite pliriga och illmariga blick. Jag gillar verkligen lille Fred. Obs. Inte gamle Fred.

Sen har vi då X-star, J80 under ledning av Jonas Andersson. När ska det lossna? När det gör det, då är det bara att hålla i kepsen igen. Idag nia. Men man slog ju Inge Kvist.

Sen har vi då ”Thulinarna” i sin Katamaran. Idag var de hur snabba som helst och hade nog inte mycket kontakt med vattnet. De bara blåste förbi alla. Kul att se. För er som ännu inte fått vara med på en riktig katamaran: Ta chansen om ni får det. Ni glömmer det aldrig! Undertecknad fick en sådan upplevelse i födelsedagspresent av barnen en gång. Toppen och ett minne för livet.

Katamaranen har nu, efter förra gångens dykning efter nät, en specialuppgift. Man tar helt enkelt över bankollen vad gäller fiskenäten. De kommer att vara fiskarnas skräck. Det gör inget, ingen fiskare hinner ifatt dem.

NÄSTA SÖNDAG ÄR DET SÄSONGSAVSLUTNING! STÄLL UPP!

Alla pallplatser skall fördelas. Mästaren ,”i kavaj”, kommer att vara på plats och det blir korvgrillning, pilsner, bad mm. Grosshandlaren: Jag har nya cigarrer i år! Du gillade ju dem sist och jag bjuder gärna!

Vi skall fotografera ALLA besättningar nu på Söndag. Många vill veta vilka som döljer sig bakom namnen i FBK,s Onsdagsseglingar. Namn som GUDRUN, STORSPONSORN, SMUGGLAREN, LUFTKUNGEN, GROSSHANDLAREN, BOXAREN, PLÅTMICKE, MALTE, BARONEN och EUROPAMÄSTAREN, mfl.

Så, väl mött nu på Söndag!

Eder ÖDMJUKE skeppare på Amarone. Idag gast på Pirouette.

Resultatlistor

Translate »