Välj en sida

Läget just nu

– FBK och Märtas har slutit ett 5-årsavtal där Märtas hyr vårt nuvarande klubbhus året runt. Detta gör det möjligt för Märtas att planera långsiktigt och därmed ordna restaurangverksamheten ännu bättre än tidigare. Förutom att klubbhuset byggs och inreds för ett riktigt restaurangkök, kyl- och frys anordningar och nya toaletter så kommer Märtas att även ha en utomhusbar där man kommer att ha försäljning av enklare förtäring även till de som inte frekventerar restaurangen. Märtas planerar för att öppna för säsongen den 15 maj. Mera om detta kommer via FBK´s hemsida, lokalpressen, etc.

– För att ge Märtas utrymme för en utomhusbar kommer FBK´s Hamnkontor att ligga mitt emellan det gamla och det nya klubbhuset.

– Samtidigt rustar FBK upp våra toaletter. Vi bygger en handicap-toalett enligt de riktlinjer som gäller, pluss två nya standard toaletter, flyttar VV-beredare och städskrubb och anordnar omklädningsrum för vår ungdomsverksamhet. Samtidigt uppgraderar vi ventilationssystemet. Med nya fräscha och lättstädade toaletter och en betydligt bättre ventilation så höjer vi vår våtrumsstandard betydligt.

– Vårt nya avtal med Märtas har dessutom gjort det möjligt för FBK att finansiera en utbyggnad av vår fastighet för ett nytt klubbhus. Detta blir 120 kvm stort med utrymmen för klubbverksamhet i allmänhet men bätte utrymmen för vår ungdomsverksamhet i synnerhet. Vi har planerat så att vi kan ha tillställningar med ett större antal deltagare än i vår befintliga lokal. Det kommer att bli ett trädäck runt huset där våra medlemmmar och gäster kan sitta och njuta av den fina utsikten. Ytterligare detaljer kommer att anslås på vår hemsida fortlöpande.

Det som händer nu och framöver:

– Det gamla klubbhuset byggs om just nu av och för Märtas by the Sea.
– Våra våtutrymmen byggs om av FBK och förväntas vara klara inom ca. 1 vecka.
– Hamnkontoret är på sin nya plats.
– Vi har flyttat våra förrådscontainers till en tillfällig placering i början av parkeringen på västra hamnplan.
– Vi har flyttat Jolleboden till en tillfällig plats vid Toppen-bryggan. När det nya klubbhuset är på plats kommer boden att försvinna.
– Vi kommer att förbereda för plintar för det nya klubbhuset under de närmaste 2 veckorna.
– Råbygget för det nya klubbhuset förväntas vara på plats vecka 20-21. Inredning kommer att ta 4-5 veckor och vi bör därmed vara ”i hus” i slutet av juni.

Frågor om detta kan ställas till:
Pål Jensen
Epost: hamnen@falsterbokanalen.se

Translate »