Välj en sida

Den 2 december hade FBK besök av den kände Thomas Grahn, som tillsammans med nestorn Sven Yrvind, skrivit en bok om deras färd i den gamla Vegan till och från Florida.

Thomas berättade för den stora skaran åhörare om deras gemensamma färd till USA och sin egen ensamsegling från USA. Egentligen skall ni läsa boken för att helt förstå den bedriften som gjordes. Det är en välskriven bok om en “gammal” båt som användes för ändamålet. Men som Thomas sa själv: Den är byggd i så många exemplar att den kan ju inte vara så dålig….. budgeten tillät inget annat.

FBK köpte ett ex till bokhyllan, som författaren dedicerade och den är redan utlånad till en medlem. Mitt tips är annars: Köp eller låna den. Det är en kul läsning. 

En mycket kuriös händelse inträffade efter föredraget. En av de första ägarna till den gamla Vegan var där. Janet Badefelt med man. Thomas hade aldrig sett dem tidigare och många båtminnen diskuterades efteråt. Nu har även Thomas sålt Vegan. 

Thomas seglar aktivt. Bor i Lund och kommer gärna ner och gastar på våra onsdagsseglingar 2013. Han är hjärtligt välkommen. 

FBK tackar Madeleine Broddén med kollega för det fina initiativet att förgylla en kväll hos oss.

 

Translate »