Viktigt meddelande till alla med båtar på land och i sjön.

Under eftermiddagen och kvällen har vattenståndet i södra Öresund stigit till 134 cm över normalvattenståndet och detta innebär att stora delar av våra ytor där båtarna är upplagda, runt klubbhuset och parkeringarna står under vatten. Vattnet står nu lite över pirarmarna.
Vi har blivit tvungna att stänga för strömmen i vissa delar av hamnen p.g.a. detta.

De som står på västra sidan bör ta höjd för att det inte finns någon el från i eftermiddags och att elen inte kommer tillbaka på ca en vecka då elskåpen just nu ligger under vatten.

Elen på KBV har varit bortkopplad men inkopplad på prov igen så ni som ligger där, kolla så elen fungerar och ta höjd för att det kan bli bortkopplad.

Elen på Östra sidan bör ha klarat sig från vatten men de som har någon form av skarvar som ligger på marken har troligtvis fått överslag och löser då ut jordfelsbrytarna. Alla som har skarvar kommer att kopplas bort.

Viktigt är att kontrollera alla stöttor, vagnar och vaggor så inget har ändrat sig p.g.a. vattnet.

De som har båtar i sjön bör snarast se över sina förtöjningar m.m. efter skador på båt och infästningar på båten och bryggorna.

Enligt uppgifter så kommer det höga vattenståndet att hålla i sig tills midnatt för att sedan sjunka igen så i morgon kan vi se hur mycket skada vattnet åstadkommit.

På plats iförda stövlar:
Micke och Stefan

Translate »