Välj en sida

MATERIALFEL, NY BANA, NERVOSITET! Spänningen stiger!

Nu märks det att det är raceklimat i FBK. Mycket händer i kulisserna och alla testar nya produkter och teser.

Innan start hade Chefen lagt en bana som kablats ut till deltagarna som minutiöst förberedde sig. Fred i SimSalaBim förberedde en spinnakerbog…

Men tävlingsledningen med Chefen i spetsen såg att vädret och vinden ändrade sig och beordrade en ny bansträckning, helt inom regelverket. En riktig Kryss – Läns bana. Men det var för kort tid för Fred att rigga om så han startade med spinnaker på kryssen. Blev lite problematiskt vid första bojen såg det ut som. Härligt försök Fred!

Grosshandlaren, som vanligt i en helt egen värld i starten, startade en skrov – skrov fight med Bogserbåten. Jocke Lang fick ge sig och Grosshandlaren med en ny blå gennaker vann lite mark i början.

Första rundningen och då brister det för Luftkungen Stefan. Han hade dagen till ära engagerat Fransosen Malmqvist som Afterguard och Taktiker (måste ha kostat multum av sniglar), en gaj kopplar ur och han får sin gennaker att fladdra för vinden. Sen skyller han på den som tillverkat hans gaj. (Efterforskningar på Skeppshandeln visar att schackeln inte var rätt stängd). Men ett tag var nog undertecknad misstänkt för sabotage… Efter den händelsen kom han inte riktigt igång igen.

Som vanligt höll Sponsorjägaren undan för de som kom akterifrån och visade än en gång hur en sportsman uppträder. Kanske är hans lystal fel?

På Amarone, som tappade 6 sekunder i starten, gick allt som en dans. En otrolig fart i båten och en klar ledning tidigt. MEN, vid andra spinnackersättningen tappade vi spinnakern!!! Ett shackle av samma typ som Luftkungen har hade inte låst ordentligt och när tyget var i topp lossnade det och låg som en blöt ostskiva bredvid båten. Joacim hade ett blött hel… att få upp och in densamma. Stämningen i botten och ingen vände sig om när vi hörde de andra med bogserbåten i spetsen närma sig. Men vi hade ändå bra fart.

I rundningen var det tätt mellan oss och Skotten, som beordrade sin rorsman att inte vika undan. Så tätt att jag trodde att vi skulle nöta glasfiber… Men det gick vägen och ett snabbt slag av Niclas gav oss fri vind.

Nu var det ”bara” ungdomarna i J24:an som var ett hot mot oss och vi fightades nästan in i mål. Bra kämpat ni framtidens seglare. Nästa gång vinner ni!

Trea kom bogserbåten och sen kom resten.

Vid målgången såg vi Bengt Lundhs huvud sticka upp över pirkanten. Han är ju inte världens längsta men väl världens bästa start och måldomare. Till nästa race skall han få en siren att markera tjuvstart och målgång med. Någon tipsar om en pall istället. Men så kul skall han inte få det. Bengt kallas numera HAWKEYE för sin skarpa och rättvisa syn på seglingen.

Som vanligt eftersnack på bryggan och en kall pilsner. Sen hem utan att bli sedd av web-kameran som nu är i gång. På hemsidan under rubriken KLUBBEN kan ni alla hitta den.

Till nästa race skall undertecknad och Luftkungen ha ett möte med tillverkaren av de dyra shacklen.

Sen undrar vi även varför storsponsorn inte vill ha sin logga på Grosshandlarens H-båt. Grosshandlaren måste bevisa snart… Men känner jag honom rätt ruvar han på en gräslig hämnd.

Vi ses igen på onsdag!

Eder ödmjuke skeppare på Amarone,

Håkan

Translate »