Äntligen fick vi vind i seglen, inte så mycket men alla kunde genomföra årets första segling. Och maxtiden hölls. Tyvärr hade vi ingen kameraman denna gången heller men texten får bli mer målande….

Det märks att det är mycket på spel. Stefan Hardebo hade lättat sin Hanse 430 syntes det, och var taggad inför starten som han satte perfekt. Tyvärr missade de i en rundning och tappade fart och mark. Hur man nu kan tappa mark på havet.. Stefan skyllde på att hans nya ”gajjar” inte var klara och att han har skägg under båten. Synd att han inte kan lyfta upp och göra rent.. ….(Hi,Hi).

En annan som lättat sin båt var X-AR med Rickard Roth. I sin iver att komma med en lätt båt satsade han på att ENSAM styra och hantera den vackra X-43an. Ett drastiskt felbeslut visade det sig eftersom det behövs några till på en båt för att kappsegla på onsdagarna. Men ett intressant försök var det.

Dagens dueller vid rundningarna hade Amarone med Ruffhäxan som vid rodret har Grosshandlaren. Grosshandlaren ger sig aldrig och skall fram, men det är ärliga slagväxlingar och riktig Americas Cup när man möter honom. Och vi skrattar alltid efteråt. Idag var vi så nära att vi kunde röra varandras båtar, nästan. Men så skall det vara. Grosshandlaren, han heter egentligen Kaj om ni undrar, har en sagolik förmåga att få fart på sin båt under kryss. Undrar vad han gör?

Peter (Fransosen) Malmqvist tog ut en J24 ur sitt stall och seglade riktigt bra. Han säger själv att han tillät några andra att komma före honom…. Fast egentligen vara han snabbast hävdar han.

Nerverna märktes mest på den fina Späckhuggaren som deltog för första gången. Tjuvstartade men seglade annars mycket bra och snabbt. Jag undrar vem det var.

På tal om start så hade ”gamle” startern Bengt Lundh fått ledigt och på denna position ute på piren fanns ikväll vår sponsorjägare Inge Quist som fortfarande lider av sin traumatiska dröm om onsdagsseglingarna och säger sig behöva lite längre rehabilitering.

Vem som vann detta första race är jag för ödmjuk för att berätta….

Hoppas på många härliga race under säsongen – Nu är vi igång.

Om ni undrar var bogserbåten Pirouette var ikväll så meddelade hamnkontoret att Jock Lang var på uppdrag på annat håll.

Vid tangentbordet eder skeppare på Amarone.

Translate »