Just hemkommen från ett race som innefattade 7 båtar måste jag göra följande reflektioner.

Racet startade i mycket lätt vind och det var många glada miner och tillrop på startlinjen, nu skulle man få se vad som skett under vintern.

Tyvärr dog vinden under kvällen och den maxtid som var satt till 1,5 timmar blev omöjlig att uppnå. Alla bröt därför tävlingen. Men vad gjorde det när man kunde konstatera följande:

Simsalabim startade som en helt MAX lastad Maxi och lyckades först av alla hitta alla bleken direkt. Stefan Hardebo hissade sin SUPERturkosa genacker och skymde solen för alla andra, men fastnade även han. Trots en ”toppad” besättning. Nästa båt att stanna var Peter Malmqvist som trots stöd av moderiktigt klädda besättningstjejer verkade ha handbromsen i. Men den största överraskningen var Joacim Lang som byggt om sin Pirouette till en bogserbåt!!!! Och det räddade både stoltheten och killarna på F18 katamaranen som annars fått vara kvar ute på havet…… Dagens hjälte alltså. Det kommer att bli lag på max 5 knop i hamnen snart Joacim…..

Undertecknad satsade på en ”lättad” båt med endast 3 man ombord, Joacim fick stanna hemma för han väger för mycket…… Men det hjälpte inte heller. Vi var de första att tända dieseln.

Synd att det inte blev en seger för Grosshandlaren som mycket, mycket lugnt och värdigt drev fram i täten av fältet hela kvällen.

Kvällen avslutades med att vi smyginvigde den nya utrustningsbryggan där Börje från styrelsen hade dukat upp med en härlig grill som bjöd på korv med bröd och dricka. Inge, vår nye sponsorjägare skötte med bravur det rent grilltekniska. Inge kunde inte ställa upp idag eftersom han haft en traumatisk mardröm häromnatten – den handlade faktiskt just om en onsdagssegling. Den drömmen borde alla få del av men det överlåter jag till vederbörande att berätta vidare….

Synd att vi inte hade någon kamera till att föreviga detta . Segling kräver vind……

Vid tangentbordet

Eder Håkan Gerdbo, Skeppare på Amarone

Translate »