Välj en sida

Bäste medlem i FBK!

I väntan på att vi kan presentera en ny hemsida och ett fungerande mail-utskick till medlemmarna så fortsätter vi på den inslagna vägen med ”newsletter” på hemsidan.

Du har väl inte glömt att skicka in dina mailuppgifter till hamnkontoret.

I skrivande stund (den 20 april), verkar det som om våren kommit en liten bit på väg ändå. Några tappra medlemmar fick i sina båtar i vattnet under helgen men de flesta är inte där ännu. Kul att det börjar hända saker i hamnen igen. Och att det börjar bli båtar på vattnet.

Ni som har arbetat på de speciella arbetsdagarna i hamnen har gjort ett gott jobb och trotsat både kyla och regn för att vi skall få en fungerande hamn. Tack för det arbetet. Nu återstår det att gå vidare med att ta på sig arbete som Hamnvärd – ett nog så viktigt arbete för föreningen. Har du inte anmält dig ännu så gör det snarast. FBK behöver fler hamnvärdar.

De reparerade våtutrymmena är nu klara att användas och det ser mycket fint ut i våra duschar. Samtidigt har vi fått den nya värmepumpen på plats i klubbhuset och den fina utrustningsbryggan börjar ta form.

Men den största nyheten är att vi nu har gjort klart med en ersättare till Tommy på vårt kansli. Tommy går ju som bekant i pension lagom till dess att sommaren startar.

Jag är glad att kunna hälsa vår nye Hamnkapten Anders Nordberg välkommen till FBK. Anders som bor i Bunkeflostrand är sedan länge seglare med egen båt och båtfostrad i Klagshamn. Där har han medverkat både i styrelsen och arbetat praktiskt med själva hamnen och allt vad detta innebär. Anders är dessutom engagerad i Sjöräddningen. Han kommer att arbeta tillsammans med Tommy några veckor så att vi inte tappar något av det värdefulla som Tommy bidragit med. Mer information om vad vår nye Hamnkapten skall arbeta med kommer senare. Men redan nu aviserar vi många förändringar…

En annan nyhet är att det kommit up en bom som ”bevakar” vår slip på den sidan där turistbyrån ligger. Avsikten med denna bom är att bättre kunna kontrollera den verksamhet som sker där och att ordna upp den vilda parkeringen som sker när gästande parkerar bilar, trailers och släpkärror efter eget gottfinnande. Vi kommer att erbjuda gästande – vare sig de är fiskare, vattenskidåkare, skoteråkare eller andra – möjlighet att köpa sig en bomnyckel och samtidigt tvinga dem till att acceptera de villkor som gäller för nyttjande av vår ramp. Nyckeln kommer att vara förknippad med ett särkilt medlemskap i FBK.

Vad gäller själva hamnen och förhållandet med Sjöfartsverket och Kommunen kan jag berätta att vi nu ansökt om att få fortsätta utfyllnaden på västra sidan om piren. Kommunen ser mycket positivt på våra åtgärder och vi spelar med öppna kort med både dem och Sjöfartsverket. Verket har ännu inte fattat några beslut om kanalens framtid. Vi hoppas ha mer information efter halvårsskiftet.

Detta var lite om vad som händer och hänt inom FBK den senaste tiden. Naturligtvis finns det mer att berätta så ta tillfället att kontakta någon av oss i styrelsen för lite mer information. Har du egna synpunkter och idéer så ta kontakt med oss.

Vänliga fortsatta vårhälsningar

Håkan Gerdbo

Styrelsens Ordförande

Translate »