Ikväll var det andra starten. Tyvärr bara 3 båtar till start men ett härligt race. Skönt att vi är på rätt sida nu efter vintern var den samlade kommentaren efter målgång.

Först ut och tvåa i mål var NEMO. Vår egen regelexpert och mest kunnige seglingsdomare Bertil Grips båt. Med allas vår Fred som gast. Bra fart i båten men Bertil sa att riggen var satt för vindar upp till 5m/sek. Så talar en expert. Fred var gast åt Bertil eftersom Bertil var gast åt Fred förra racet.

Undertecknad (Amarone) hade fått med två av sönerna. Niclas och Joacim. Den erfarenhet dessa besitter passade sig väl eftersom vi fick göra ett segelbyte mitt på banan. Focken ersattes av genuan eftersom vinden minskade och vi kände oss jagade av Fransosen Malmqvist som verkligen fått fart på sin ”kryssare”. Åtminstone på de två första benen…. Sen hände något; Vet inte vad sa Fransosen som kom imål som 3:a. Han kan inte skylla på sin gast. Det var ingen mindre än Jocke Lang. Som inte fått på sin egen mast ännu. Han skulle mastat den dagen det var åskväder – tur att han lät bli det, för att hålla i en mast när åskan går är ingen hit. Inte ens om man har gummistövlar på. Hemska tanke; att se hur det ryker ur ett par stövlar som står ensamma kvar på däck…… nej sådant skall man nog inte skämta om. Inte ens i vårt onsdagsgäng.

Starten sköttes av Bengt Lund och Janne Chefen Jonsson. Janne väntar med att starta tills det blir fler på banan säger han. Jag tror att han gillar att sköta tutan.

Tyvärr kunde vi inte ha eftersnacket och seglarölen i klubbhuset. Det var uthyrt. Sista gången innan Sill & Nubbe öppnar upp med en rejäl invigningsfest den 1 juni. Eftersnacket skedde då på verandan där många goda tankar kom upp. Ett förslag är att en onsdag köra en tävling med Optimistjollar…. Det borde kunna dra publik…. Det var Chefens idé så där skall han inte komma undan.

Någon sa att Chefen fotograferat under racet. Kul om vi fick se de bilderna.

Nästa onsdag säger Chefen att då är det inget Onsdagsrace! Man skall fira helg istället säger han. Hoppas vi på fler startande näst nästa vecka istället. Och att Chefen är med på banan.

Sen kan man ju undra varför inte Grosshandlaren ställde upp. Hans kompisar?, sa att Grosshandlaren tyckte det blåste lite för mycket….. Vaddå? Segelbåtar behöver vind! Jag tror att Grosshandlaren var rädd om frisyren helt enkelt. Eller att solbrillorna skulle blåsa av! Men då hade nog Storsponsorn ryckt ut med ett par nya brillor till Grosshandlaren. Har ni förresten tänkt på att Grosshandlaren nästan alltid har solbrillor på sig. Jag tror det är ett sponsorkrav helt enkelt och att Grosshandlaren inte vågar säga ifrån till Storsponsorn. Har jag rätt? Eller?

Eder ödmjuke skeppare på Amarone.

Translate »